Έχουμε θέμα

Βγαίνουν στους δρόμους οι ασθενείς

Οι Κύπριοι, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες, χρησιμοποιούν περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, αφού η ανυπαρξία συστήματος Υγείας τους υποχρεώνει να πληρώνουν από την τσέπη τους για την περίθαλψή τους.

Παράλληλα, οι Κύπριοι φαίνεται ότι δεν δίνουν σημασία στην πρόληψη, αφού εξαιτίας της έλλειψης συστήματος Υγείας και της οικονομικής στενότητας που ταλανίζει τα πλείστα από τα νοικοκυριά, δαπανούν τα εισοδήματά τους σε είδη πρώτης ανάγκης παραμελώντας έτσι την υγεία τους.

Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα συμπεράσματα του πρώτου συνεδρίου ασθενών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λευκωσία, το οποίο κατέληξε σε ψήφισμα με το οποίο καλούνται όλα τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν και να ψηφίσουν τα δύο νομοσχέδια για την αυτονόμηση των νοσοκομείων και την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας χωρίς άλλη καθυστέρηση.

«Οι πολίτες πιστεύουν ότι οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία δεν προωθούνται κυρίως λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και επίσης οι πολίτες πιστεύουν σε μεγάλο ποσοστό ότι θα πρέπει να υπάρχει κάλυψη καθολικής πρόσβασης των πολιτών στον θεσμό του οικογενειακού γιατρού. Οι πολίτες αξιολογούν πολύ χαμηλά την εμπιστοσύνη τους προς τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα», αναφέρεται στο έγγραφο συμπερασμάτων του συνεδρίου.

Πηγή:philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »