Breaking News

Γενικά

Ανακαλείται βρεφικό γάλα – Τι ισχύει για την Κύπρο

Ανησυχία επικρατεί σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, όπου έχουν εισαχθεί ποσότητες από βρεφικό γάλα το οποίο ανακαλείται λόγω σαλμονέλας.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανακοίνωσε τη μαζική ανάκληση βρεφικού γάλακτος, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχει μολυνθεί με σαλμονέλα. Το γάλα βρεφικής ηλικίας που παράγει ο όμιλος Lactalis, προοριζόταν να διατεθεί πέραν από τη γαλλική αγορά και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η απόφαση αφορά πολλές χώρες στις οποίες εξάγονται τα προϊόντα της Lactalis, όπως τη Βρετανία, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Ελλάδα, την Ταϊβάν, τη Ρουμανία, το Μπαγκλαντές, την Κίνα, το Περού, τη Γεωργία και το Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, αποσύρονται τα πιο κάτω προϊόντα της Lactalis:
Α) Milumel
B) Picot
Γ) Carrefour

Συνεχής παρακολούθηση στην Κύπρο

Σ’ επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών Αλβέρτο Καρή, τονίστηκε ότι, κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, προκύπτει πως δεν έχουν εισαχθεί στην Κύπρο παρτίδες των εν λόγω προϊόντων που ανακαλούνται.

«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ότι στην Κύπρο εισήχθη κάποιο από τα συγκεκριμένα προϊόντα και έχουμε λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις γι’ αυτό», τόνισε μιλώντας στο Sigmalive ο κ. Καρής.

Παρά το ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για εισαγωγή των επικίνδυνων αυτών προϊόντων στην Κύπρο, εντούτοις η αρμόδια υπηρεσία τελεί σ’ επιφυλακή, ελέγχοντας επί 24ωρου βάσεως το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης για τρόφιμα και ζωοτροφές ((RASFF), μέσα από το οποίο μπορεί να διαπιστωθεί ανά πάσα στιγμή εάν εισήχθη μολυσμένη παρτίδα.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »