Breaking News

ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της

Με την είσοδο στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ ήταν αγκαλιά με μία σπουδαία νίκη και ο Απόλλωνας κοντά στη 1η του ήττα μετά από 21 αγωνιστικές.

Κι’ όμως η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε σε τρία λεπτά να σκοράρει 2 φορές, να κάνει το 1-2 σε 3-2 και να πάρει τεράστια νίκη. Βινίσιους και Γκιέ τα γκολ της ανατροπής. Ο Απόλλωνας ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Τα είχε όλα το πρώτο ημίχρονο στο Τσίρειο. Δυο εκπληκτικά τέρματα και δυο κόκκινες, με τον Λεόντιο Τράττο να ελέγχεται σε δυο φάσεις.

Η ΑΕΚ στην πρώτη φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ με τον Φλοριάν. Ο Γάλλος επιθετικός έπιασε ένα … ξερό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βάλε.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν παρασύρθηκε από το γρήγορο τέρμα του Φλοριάν, ωστόσο από το 20λεπτο και μετά ο Απόλλωνας έγινε πιο επιθετικός, αλλά ακίνδυνος. Στο 28’ οι γαλάζιοι έφεραν τον αγώνα στα ίσα. Ο Βασιλείου έκανε το δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

Η φάση όμως που στιγμάτισε το παιχνίδι έγινε τέσσερα λεπτά μετά. Ο Σακέτι χτύπησε με αγκωνιά τον Τρισκόφσκι στην κοιλιά, με τον Σκοπιανό να ανταποδίδει. Ο Τράττος έδωσε λανθασμένη κίτρινη στον Αργεντινό και σωστή κόκκινη στον Σκοπιανό.

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες έχασαν από μια καλή ευκαιρία, πρώτα η ΑΕΚ με τον Φλοριάν και ακολούθως ο Απόλλωνας με τον Παπουλή.

Στο 45’ ο Τράττος έκανε και το δεύτερο μεγάλο λάθος του αγώνα. Απόβαλε αψυχολόγητα τον Ρομπέρζ, ο οποίος έκανε μεν φάουλ, αλλά για κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες παρουσιάστηκαν εμφανώς επηρεασμένες από την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι δυο ομάδες είχαν σαν πρώτιστο στόχο τη διαφύλαξη της αμυντικής γραμμής και πλην της πολύ καλής ευκαιρίας του Ακοράν στο 56’ δεν δημιουργήθηκε κάποια άλλη μεγάλη φάση μπροστά στις δυο εστίες.

Με το χρόνο να πιέζει για μια ανεπιθύμητη ισοπαλία, οι δυο ομάδες άρχισαν δειλά δειλά να βγαίνουν μπροστά. Και στο 75’ ήρθε το τέρμα. Ο Ορτίθ έφυγε από δεξιά και έκανε το επικίνδυνο γύρισμα, ο Βάλε στην προσπάθεια του να διώξει την έστρωσε άθελα στον Γκαρίδο, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1.

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες προσπάθησαν για νέο τέρμα. Η ΑΕΚ για να κλειδώσει το τρίποντο και ο Απόλλωνας να ισοφαρίσει. Μέχρι το 90’ καμία εκ των δυο ομάδων δεν κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο. Διότι από εκείνο το λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τράττου οι γηπεδούχοι πέτυχαν δυο τέρματα! Με δυο κεφαλιές, του Βινίσιους στο 90’ και του Γκιέ στο 90+3’ ο Απόλλωνας έκανε την τεράστια ανατροπή.

 

Iδιακέθ: “Απ΄τις στιγμές που μισείς το ποδόσφαιρο”

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και αδικείται από την ήττα, δήλωσε μεταξύ άλλων στη διάσκεψη Τύπου ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε ότι είναι απ’ τις στιγμές που μισείς το ποδόσφαιρο.

“Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω για το παιχνίδι. Είναι απ’ τις στιγμές που μισείς το ποδόσφαιρο. Στα τελευταία παιχνίδι είμαστε πολύ άτυχοι. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για το τι έγινε είναι πως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Είχαμε τις ευκαιρίες να κάνουμε το 3-1 αλλά δεν το κάναμε. Ξέρουμε την ποιότητα του Απόλλωνα. Λυπάμαι για τους παίκτες γιατί τους αξίζουν πολλά. Νιώθω πως το ποδόσφαιρο δεν δίνει τίποτα στην ομάδα μας. Το παιχνίδι καθορίστηκε απ’ τις κόκκινες κάρτες, οι δυο ομάδες έπαιζαν πολλή ώρα με δέκα παίκτες και το παιχνίδι ήταν διαφορετικό. Από πλευράς ποιότητας ήταν πολύ καλό όμως με δυο ομάδες που προσπαθούσαν να επιτεθούν. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα, σέβομαι την δουλειά που γίνεται από τον αντίπαλο προπονητή, όμως νομίζω σήμερα η δική μας ομάδα ήταν καλύτερη. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους στην οικογένεια της ΑΕΚ όμως οι κακές στιγμές μας κάνουν πιο δυνατούς. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Η ομάδα είναι ζωντανή”.

Πηγή: www.sigmalive.com

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »