Breaking News

Γενικά

Έρχονται αυξήσεις φωτιά στα τέλη σκυβάλων (vid)

Τον αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο ξεκινά η μεταφορά των σκυβάλων των Δήμων της Λευκωσίας στη Μονάδα Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης και Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κόσιη.

Αποτέλεσμα, η σταδιακή αύξηση στα τέλη σκυβάλων από 150 που είναι σήμερα σε 250 περίπου ευρώ σε ορίζοντα τριών με τεσσάρων χρόνων, στους Δήμους της Πρωτεύουσας.

O δήμαρχος Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους δήλωσε: ” Όχι μόνο επειδή είναι ευρωπαϊκή οδηγία μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για κλείσιμο της χωματερής στον Κοτσιάτη αλλά και επειδή επιβάλλεται για περιβαλλοντικούς λόγους μεταφερόμαστε στην Κόσιη όπου όπως πολύ σωστά είπατε θα υπάρξει ένα αυξημένο κόστος που θα κληθούν δυστυχώς να το επιμεριστούν τα νοικοκυριά της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας”.

Το σημερινό κόστος ανά τόνο ανέρχεται στα 8 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν και τη μεταφορά στην Κόσιη το κόστος θα εκτοξευθεί στα 43 περίπου ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή έχει ψηφίσει νομοθεσία βάση της οποίας το ετήσιο όριο αύξησης των τελών καθορίζεται στο 14%, για αποφυγή μεγάλων αυξήσεων.

«Να είστε βέβαιοι εμείς ως Δήμοι ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ούτως ώστε να περιορίσουμε αυτές τις αυξήσεις. Ήδη επεξεργαζόμαστε κάποιους τρόπους για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όσο το δυνατό πιο χαμηλά τις αυξήσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος Στροβόλου.

Για το θέμα αύξησης στα τέλη των σκυβάλων, την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη από τους Δημάρχους της επαρχίας Λευκωσίας, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή.

Σχετικά νέα

X
Translate »