Γενικά

Ένα ανατρεπτικό ντοκιµαντέρ µε πρωταγωνίστρια τη χορεύτρια Yiota Theo

«Building A Dancer» – A Vlog Documentary 

Γράφει η Γεωργία Ιωαννίδου

 

Ένα αλλιώτικο ντοκιµαντέρ που στόχο έχει να αποµυθοποιήσει τις δυσκολίες και τα σκαµπανεβάσµατα που αντιµετωπίζουν οι χορευτές µέσα στη καθηµερινότητα τους, έκανε πρόσφατα πρεµιέρα στο Λονδίνο. Στην όµορφη αυτή προσπάθεια πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραµάτισε και η  χορεύτρια Υiota Theo από  την Λάρνακα. Αξίζει να σηµειωθεί ότι αρκετά από τα γυρίσµατα του ντοκιµαντέρ εκτός από το Λονδίνο έγιναν και στη πόλη του Ζήνωνα προβάλλοντας  µε τον τρόπο αυτό και την Κύπρο µας!

Η Yiota Theo παρουσιάζει µέσα από τις σελίδες της εφηµερίδας µας την ξεχωριστή αυτή δουλειά  της και µας ταξιδεύει στο δικά της χορευτικά µονοπάτια.

Εµείς ακολουθούµε το ταξίδι της  που σκοπό έχει να πραγµατοποιήσει το όνειρό της και να πετύχει ως επαγγελµατίας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό και συνεχώς µεταβαλλόµενο κόσµο του χορού.

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Brendon Hansford καθοδηγεί και λειτουργεί σαν µέντορας ώστε να βοηθήσει έναν επαγγελµατία χορευτή. Ένας από τους στόχους του Ντοκιµαντέρ Vlog – «Building a Dancer», είναι να αποµυθοποιήσει τις δυσκολίες και τα σκαµπανεβάσµατα που αντιµετωπίζουν οι χορευτές µέσα στην καθηµερινότητα τους. Το ντοκιµαντέρ προσφέρει ιδέες, τάσεις, συµβουλές και αλήθειες διάσηµων και διεθνών χορογράφων και χορευτών όπως ο Matt Steffanina, η Brittney Cherry, ο Stuart Bishop, ο Adam Parson και ο Dax O’Callaghan.

Η πρεµιέρα πραγµατοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2018 στο Λονδίνο και  είναι παγκόσµια διαθέσιµο για πώληση και ενοικίαση από τις 8 Ιουνίου, στο iTunes, Amazon και Google Play.

Επαγγελµατίες του χώρου και όχι µόνο, εκφράστηκαν µε τα καλύτερα σχόλια για το ξεχωριστό αυτό ντοκιµαντέρ. Ανάµεσα σε άλλα ειπώθηκε ότι, το ντοκιµαντέρ δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να διαπιστώσουν  ότι ο χορός δεν είναι απλά ένα χόµπι αλλά είναι µία πραγµατική καριέρα.

 

Brendon Hansford 

Ο Brendon Hansford είναι ένας διάσηµος διεθνής χορογράφος και σκηνοθέτης που µένει µόνιµα στο Λονδίνο. Σκηνοθέτης και συµπρωταγωνιστής στο νέο ντοκιµαντέρ «Building A Dancer», ο Brendon έχει επίσης δουλέψει µε πολλούς καλλιτέχνες, θέατρα, και µεγάλα διαφηµιστικά ονόµατα όπως Renault, Panasonic, Riton, Sky, BBC, Smirnoff, Savoy Hotel και Potters Theatre. Αρχικά, εκπαιδεύτηκε ως χορευτής και χορογράφος στο ∆ηµιουργικό Ωδείο «Trinity Laban» του Λονδίνου. Μετά την εκπαίδευσή του, ταξίδεψε και συνεργάστηκε µε διεθνείς δασκάλους, µαθαίνοντας περισσότερα για το street dance και commercial dance. Ο  Brendon είναι γνωστός για την ενέργεια και τον ενθουσιασµό του, γεγονός που γίνεται αντιληπτό κάθε εβδοµάδα στις τρεις τάξεις που διδάσκει, σε δυο από τις πιο κορυφαίες χορευτικές σχολές του Λονδίνου, το Pineapple Dance Studios και το Base Dance Studios. Επίσης, έχει δηµιουργήσει µια χορευτική οµάδα για χορευτές κάτω των 17 ετών µε όνοµα BH Youth Dance Company. Πέρα από την πείρα του, ο Brendon έχει 60.000 ακολούθους σε όλα τα κοινωνικά µέσα του διαδικτύου, όπως Instagram, Facebook και Twitter, τα οποία χρησιµοποιεί για να προωθήσει τον εαυτό του, τη δουλειά του και τα έργα του. O Brendon απολαµβάνει τις προκλήσεις στη δουλειά του και επίσης υπερηφανεύεται για τις καλύτερες συνθήκες που προσπαθεί να δηµιουργήσει για την χορευτική εµπειρία ενός χορευτή. Καλλιεργώντας µια επιχειρηµατική ατµόσφαιρα, εκπαιδεύει τους επαγγελµατίες χορευτές µέσω σκληρής δουλειάς και της καθοδήγησης που τους προσφέρει.

 

Yiota Theo

Η Yiota Theo είναι επαγγελµατίας χορεύτρια και µοντέλο µε βάση το Λονδίνο. Η Yiota πρωταγωνιστεί στο Vlog – Ντοκιµαντέρ «Building A Dancer». Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, της δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί σε διάφορους τοµείς του καλλιτεχνικού χώρου όπως: τηλεόραση, ζωντανές εκποµπές, εκδηλώσεις, κατάλογοι µόδας και µουσικά βίντεο. Μερικές από τις εταιρίες µε τις οποίες έχει συνεργαστεί είναι: BBC, The One Show, BBC Asian, Instagram, Verdi Aida, Organized Rhyme Label, Lebara, London School of Make Up, Wembley Stadium και Britain’s Got Talent και Infinity8 Commercial Dance Company. Άρχισε την εκπαίδευσή της από µικρή ηλικία στην Κύπρο – Λάρνακα, στη σχολή Deborah’s School of Ballet. Όταν µετακόµισε στο Ηνωµένο Βασίλειο, µετά από σκληρή δουλειά, της πρόσφεραν πλήρη υποτροφία στη σχολή Northern Ballet School στο Μάντσεστερ. Μετά την αποφοίτησή της, µετακόµισε στο Λονδίνο όπου ξεκίνησε το ταξίδι της ως επαγγελµατίας χορεύτρια, δουλεύοντας µε την οµάδα Infinity8 Commercial Dance Company. Ως αποτέλεσµα αυτής της συνεργασίας απόκτησε θεµέλια και δυνατές βάσεις, οι οποίες της επέτρεψαν να ασχοληθεί µε το Commercial Industry. Κάποια από τα χαρακτηριστικά γνωρίσµατα της, είναι η τεχνική της, το πάθος και το συναίσθηµα. Η Yiota φηµίζεται  για τον επαγγελµατισµό, τη φιλοδοξία, τον ενθουσιασµό και τη δίψα της για µάθηση και να επιτύχει όσο το δυνατόν περισσότερο στον Χορευτικό αυτό καλλιτεχνικό κόσµο.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο 64ο της έντυπης τοπικής εφημερίδας της πόλης μας L.A Voice – Larnaka’s Alternative Newspaper

 

Σχετικά νέα

X
Translate »