Breaking News

Έχουμε θέμα

Άστεγοι έχουν κατοικήσει στο Crystal Palace στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στην ιστοσελίδα μας δημότες της πόλης , φαίνεται πως άστεγοι έχουν κατοικήσει και χρησιμοποιούν ως χώρο διαμονής τους το Crystal Palace που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.Το συγκεκριμένο κτήριο έχει αγοραστεί από ξένο επενδυτή μήνες μετά και τώρα βρίσκεται προς ενοικίαση.

Το Crystal Palace λειτουργούσε ως επιχείρηση για αρκετά χρόνια, ενώ αποτελεί συνάμα ένα σημαντικό κτίριο της πόλης, καθώς είναι ένα όμορφο παλιό, διατηρητέο κτήριο αφού ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε προβεί σε αναπαλαίωση του. Η σημερινή του κατάσταση δεν είναι και η  καλύτερη όμως ακόμη δεν έχει εμφανίσει σε έντονο βαθμό σημάδια εγκατάλειψης.

Μετά από τις πληροφορίες που μας δόθηκαν βρεθήκαμε στο χώρο για να διαπιστώσουμε αν όντως το κτήριο κατοικείται από άστεγους , γεγονός που αληθεύει καθώς υπάρχουν εκεί τα πράγματα τους, όπως στρώματα, αποτσίγαρα, μπουκάλια και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ οι ίδιοι φαίνεται ότι μπορούν να μπουν στο χώρο μέσα από μικρή είσοδο σπασμένου τζαμιού.

Το γεγονός μοιάζει ανησυχητικό και παράλληλα λυπηρό να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις εν έτη 2017-2018. Ωστόσο, προτείνουμε οι αρμόδιες τοπικές αρχές να διερευνήσουν την κατάσταση και να επιληφθούν του θέματος σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ παράλληλα να δουν το θέμα των αστέγων και αν δικαιούνται από το κράτος στέγαση ή περίθαλψη.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »