Έχουμε θέμα

Άνοιξαν οι ουρανοί – Σοβαρά προβλήματα από τις ολονύχτιες βροχές στη Λάρνακα

Άνοιξαν οι ουρανοί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η βροχή αν και ευεργετική προκάλεσε και αρκετά προβλήματα.

Στην επαρχία Λάρνακας συγκεκριμένα, αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με την Αστυνομία πλημμύρισαν δρόμοι στην περιοχή Καμάρων. Οι Οδοί Γιάννου Κρανιδιώτη, Αρχιμανδρίτη Μακαρίου Μαχαιριώτη και αρκετά σοκάκια στην Λάρνακα έχουν καταστεί αδιάβατα με αποτέλεσμα να κλείσουν.

Αρκετά αυτοκίνητα μεταξύ αυτών και αυτοκίνητο της Αστυνομίας ακινητοποιήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούσαν καθ΄ ολη τη διάρκεια της νύχτας να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου είχε προειδοποιήσει από χθες σε έκτακτο δελτίο της, ότι θα υπήρχε επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά, με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ ισχυρούς ανέμους που προβλέπετο να φτάσουν τοπικά τα 8 Μποφόρ (BF).

Εξάλλου και το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης – ΚΣΕΔ είχε θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και πτητικά μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία και μικρά σκάφη.

 

Επί ποδός η Πυροσβεστική

Συνολικά κατά την διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε: σε οκτώ περιστατικά πτώσης δέντρων στη Λεμεσό, 70 κλήσεις που αφορούσαν πλημμύρες και αντλήσεις νερού από υπόγεια και βοήθεια σε οδηγούς και μετακίνηση οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους στη Λάρνακα, τέσσερις περιπτώσεις που αφορούσαν πτώσεις δέντρων στην Πάφο και τρεις κλήσεις στην Αμμόχωστο για άντληση νερού από υπόγεια.

Τι προβλέπεται για σήμερα

Σήμερα πάντως ο καιρός θα συνεχίσει να είναι σε αρκετές περιοχές µερικώς συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών ή και καταιγίδας κατά τη διάρκεια του πρωινού αλλά από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια και νότια παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ.

Από το µεσηµέρι και µετά θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, ενώ το απόγευµα θα καταστεί γενικά ταραγµένη εκτός από τα δυτικά όπου θα παραµείνει µέχρι κυµατώδης.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αν και σε ορισµένες περιοχές θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη στα νότια και ανατολικά και µέχρι κυµατώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τετάρτη και σταδιακή µικρή άνοδο την Πέµπτη και την Παρασκευή.

IMG_8719

IMG_8725 IMG_8726 IMG_8727 IMG_8728

 

 

 

 

reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »