Γενικά

Η P.M.V. MARITIME κυνηγά τη μαρίνα Πρωταρά

Κύπριοι και ξένοι επιχειρηματίες στην κοινοπραξία- Προχωρά το project των €100 εκ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει άλλο ένα μεγάλο κατασκευαστικό έργο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Πρόκειται για τη μαρίνα Πρωταρά, για την οποία υπήρξε ενδιαφέρον από την κοινοπραξία P.M.V. MARITIME HOLDINGS LTD. Σημειώνεται ότι ενώ το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προκήρυξε τη σχετική προσφορά  τον Ιούνιο- η οποία έληξε μέσα Οκτωβρίου- ένα μήνα μετά προέκυψε ενδιαφέρον από κοινοπραξία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεσολάβησε παράταση για την υποβολή προσφορών, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι πρόκειται για την κοινοπραξία P.M.V. MARITIME HOLDINGS LTD, την αίτηση της οποίας κατέθεσε μέλος της οικογενείας Κουντούρη, η οποία συνδέεται με τον όμιλο Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd. Η προσφορά είναι και η μοναδική που έχει κατατεθεί, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν το InBusinessNews, ότι στην κοινοπραξία υπάρχει και εμπλοκή αιγυπτιακών κεφαλαίων.

Reporter big
Πλέον η κοινοπραξία αναμένει έγκριση της αίτησής της από το Υπουργείο Εμπορίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, το οποίο έχει την ευθύνη για τον διαγωνισμό. Αφού το υπουργείο εγκρίνει την αίτηση θα προχωρήσει στον τεχνικό έλεγχο κι έπειτα θα ανοίξει ο οικονομικός φάκελος της πρότασης.

Η μαρίνα θα κατασκευαστεί σε κρατική γη στην περιοχή του Golden Coast και του ξωκλησιού του Αγίου Νικολάου, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο. Το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα €100 εκατομμύρια, ενώ τοπικοί φορείς προσβλέπουν σε σημαντική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος τόσο του Παραλιμνίου όσο και της ευρύτερης επαρχίας.

Πηγή: inbusiness.com
inbusiness

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »