Οικονομία

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Πηγή: inbusiness.com.cy

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν περαιτέρω την εικόνα της πόλης ως τουριστικός προορισμός.

Μάλιστα, τα τελευταία μόνο έξι χρόνια λειτούργησαν 15 νέες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ στα σκαριά βρίσκονται άλλες 25 νέες μονάδες, τόσο από Κύπριους όσο και από ξένους επενδυτές.

Αξιοσημείωτο, δε, είναι το γεγονός ότι η Λάρνακα κατάφερε να προσελκύσει διεθνείς αλυσίδες στον χώρο της φιλοξενίας, όπως Radisson, Intercontinental, Best Western και Αccor.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Mercure Larnaca City, με τον ξένο επενδυτή να ετοιμάζεται, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, να λειτουργήσει και τρίτο ξενοδοχείο στην επαρχία της Λάρνακας.

Τουριστικός και επενδυτικός προορισμός η Λάρνακα

Μιλώντας στο InBusinessNews ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, Ντίνος Λευκαρίτης, τόνισε ότι ο τουρισμός στην πόλη βρίσκεται σε σημαντική πορεία ανάπτυξης.

Όπως σημείωσε, τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν συνεχή αύξηση των τουριστικών αφίξεων, αλλά και των επενδύσεων στον τομέα.

Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τουριστών, ο κ. Λευκαρίτης ανέφερε ότι αυτές έχουν αυξηθεί κατά 100.000 τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ το μερίδιο της Λάρνακας αυξήθηκε στο 12.1%.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας υπέδειξε ότι στην πόλη και τουριστική περιοχή Λάρνακας λειτούργησαν την τελευταία εξαετία 15 νέες ξενοδοχειακές μονάδες, με συνολική δυναμικότητα 1.472 κλινών, σημειώνοντας ότι αυτή την στιγμή ενώπιον των Αρχών της πόλης έχουν κατατεθεί τουλάχιστον άλλες 25 αιτήσεις για νέες μονάδες.

«Οι επιδόσεις αυτές αντανακλούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Λάρνακα ως τουριστικός, αλλά και επενδυτικός προορισμός. Η βολική τοποθεσία της και το γεγονός ότι αποτελεί πύλη εισόδου της Κύπρου, σε συνάρτηση με τις καλές υποδομές που διαθέτει, είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξή της», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Λάρνακας, ο κ. Λευκαρίτης εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει ακόμη χώρος για νέες μονάδες, ώστε να αποκτήσει η πόλη ένα ποικίλο και επαρκές ξενοδοχειακό υπόβαθρο.

Αναπαλαίωση διατηρητέων κτιρίων

Σύμφωνα με τον κ. Λευκαρίτη, «ως ΕΤΑΠ επικροτούμε πλήρως την αναπαλαίωση διατηρητέων κτιρίων στην πόλη, αλλά και στους πυρήνες των χωριών, και τη μετατροπή τους ως αδειούχες τουριστικές μονάδες, μία πρακτική που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις διαμονής και που συμβάλλει στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς».

Αυτά, όμως, επεσήμανε, «πρέπει να γίνουν με μέτρο και σύνεση λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του προορισμού, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης εγχώριου προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία».

«Το ενδιαφέρον για ιδιωτικές επενδύσεις στον τουρισμό είναι δεδομένο», υπογράμμισε, υποδεικνύοντας πως «το κράτος και οι Τοπικές Αρχές, οφείλουν να εργάζονται προς τη συνεχή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση των υποδομών και του οδικού δικτύου και τον ευπρεπισμό των δημοσίων χώρων».

«Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε ποιοτικότερες επενδύσεις και θα βάλουμε τη Λάρνακα σε ουσιαστική αναπτυξιακή τροχιά», τόνισε ο κ. Λευκαρίτης σημειώνοντας καταληκτικά ότι «ως ΕΤΑΠ συνεχίζουμε να δρούμε ως κινητήρια δύναμη για τη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος και την προώθηση του προορισμού μας σε συγκεκριμένες αγορές προτεραιότητας».

Σχετικά νέα

X
Translate »