Οικονομία

Δεν παρουσιάστηκε για να παραλάβει τις άδειες για έργα σε λιμάνι και μαρίνα η Kition – Ζητά ενημέρωση από Βαφεάδη η Επ. Ανάπτυξης

Πηγή: philenews.com

Την ώρα που στο Υπουργείο Μεταφορών προσπαθούν, με βάση τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, να καθορίσουν τα επόμενα βήματα για το μέλλον της μεγάλης επένδυσης σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας ζητά ενημέρωση προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Παράλληλα, εκφράζει απογοήτευση για το γεγονός πως η Kition Ocean Holdings δεν παρουσιάστηκε για να παραλάβει τις άδειες που εκδόθηκαν από τον Δήμο για τις εργασίες για την Α’ Φάση του έργου, που υποτίθεται πως πρέπει να αρχίσουν τον Ιούνιο.

Η Επιτροπή Ανάπτυξης, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή, «αποφάσισε όπως καλέσει τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσω της υφιστάμενης διαδικασίας με τους νυν ή και άλλους επενδυτές. Επίσης, όπως το συντομότερο ο Υπουργός, εκ νέου, ενημερώσει την Επιτροπή για την τελική κατάληξη, καθώς και για όλες τις πιθανές ενναλακτικές λύσεις για το πώς προχωρεί το έργο. Η Επιτροπή Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες με απώτερο σκοπό την καθοριστική επίλυση των προβλημάτων».

Τα Μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας εξέφρασαν την απογοήτευση και λύπη τους ως προς το ότι, ενώ η οικοδομική άδεια για την Α’ Φάση του έργου είναι έτοιμη από τις 26/4/2024, εντούτοις η εταιρεία Kition Ocean Holdings και η μεγαλομέτοχος αυτής, η AroundTown, δεν έχουν παρουσιαστεί να τις παραλάβουν και ούτε έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής τον Δήμο για τις προθέσεις τους. «Μια άδεια που για να εκδοθεί έγκαιρα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά και μεγάλο κόστος εκ μέρους του Δήμου και των άλλων Αρχών. Το γεγονός αυτό δηλώνει ότι δεν εκτιμήθηκαν οι κόποι αλλά και όλες οι κοπιαστικές προσπάθειες του Δήμου και των Αρχών της πόλης της Λάρνακας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »