ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προκλήσεις για την αγορά ακινήτων στη Λάρνακα και οι χαμένες ευκαιρίες

Πηγή: philenews.com

Παρά την ανησυχία για την επένδυση 1,2 δισ. ευρώ στη μαρίνα και το λιμάνι που είναι πλέον στον αέρα, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι η αναπτυξιακή έκρηξη της Λάρνακας που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια θα διατηρήσει τη δυναμική της.

Ανεξαρτήτως της έκβασης του έργου της μαρίνας, η ανάπτυξη στην πόλη του Ζήνωνα αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική της, χάρη σε έργα πολλών εκατομμυρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρει στον «Φ» ο Κυριάκος Κοιλιάρης Chief Marketing Officer της Danos International PropertyConsultants and Valuers. Ακόμη, η πόλη σημειώνει έχει περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης καθώς περιοχές με μεγάλες προοπτικές όπως η γη γύρω από το παλιό αεροδρόμιο, δεν περιλαμβάνονται επί του παρόντος σε κανένα σχέδιο.

Τα τελευταία χρόνια, μετά την πανδημία του COVID-19, η Λάρνακα αναδείχθηκε ως βασικός παίκτης στην αγορά ακινήτων, σημειώνοντας πρωτοφανή ανάπτυξη. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των τιμών ενοικίου και πώλησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Danos International Property Consultants and Valuers, οι τιμές ενοικίασης για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου κυμαίνονται από €500 έως €600, τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων από €650 έως €750 και τα διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων από €800 έως €950. Οι τιμές αυτές έχουν διπλασιαστεί, και σε ορισμένες περιοχές τριπλασιάστηκαν, σε σύγκριση με το 2019.

Οι τιμές πώλησης ακινήτων έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά, με αυξήσεις 50% έως 70% στην επαρχία. Σε γύρω περιοχές όπως τα Περβόλια και τα Λιβάδια, οι τιμές των οικοπέδων έχουν διπλασιαστεί. Όπως διευκρινίζει ο κ. Κοιλιάρης, για παράδειγμα, ένα οικόπεδο στη Λιβαδειά που κόστιζε €100.000 το 2019 πωλείται τώρα €200.000. Ωστόσο, ορισμένα χωριά όπως το Αλεθρικό εξακολουθούν να προσφέρουν οικονομικές επιλογές για όσους θέλουν να χτίσουν τα σπίτια τους. Η Λάρνακα σημειώνει εστιάζεται αυτή τη στιγμή σε πολλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης του παραλιακού μετώπου στη Δεκέλεια, η οποία έχει απαλλαγεί από την παρουσία διυλιστηρίων πετρελαίου.

Ο όμιλος Petrolina, αναφέρει, ηγείται με το φιλόδοξο έργο του Larnaca Land of Tomorrow, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Το έργο καλύπτει πάνω από 400.000 τετραγωνικά μέτρα και στοχεύει να προσφέρει οικιστικές μονάδες, γραφεία, χώρους λιανικής και τραπεζαρίες, συνολικού ύψους 8.000 οικιστικών μονάδων.

Σχετικά νέα

X
Translate »