Έχουμε θέμα

Υπέγραψε για τριάρι, του έδωσαν δυάρι: Η πολυκατοικία της παρανομίας στη Λαρνακα

Πηγή: alphanews.live

Απίστευτο και όμως Κυπριακό! Παραχώρησαν σε νεαρό ζευγάρι προσφύγων διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων σε ξεχαρβαλωμένη πολυκατοικία και όταν η οικογένεια μετέβη επιτόπου, διαπίστωσε πως υπήρχαν μόνο δύο δωμάτια, αφού το τρίτο που φαινόταν στα σχέδια, χρησιμοποιείτο από άλλο πρόσωπο, ύστερα από παραβίαση του τοίχου και ενσωμάτωση του δωματίου στο διπλανό διαμέρισμα, με τη χρήση γυψοσανίδας.

Τώρα, οι υπηρεσίες του κράτους θα κινήσουν δικαστική διαδικασία ανάκτησης του δωματίου, κάτι το οποίο ωστόσο αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες ή και μερικά χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο πρόσφυγας, που του παραχωρήθηκε το διαμέρισμα Μάριος Γεωργίου, ανέφερε ότι από τον Νοέμβριο του 2020 ο ίδιος έκανε αίτηση για να του παραχωρηθεί τουρκοκυπριακή κατοικία και συγκεκριμένα σπίτι και τελικά όπως κάποιοι του ανέφεραν το σπίτι ήταν δοσμένο αλλού και κάποιοι άλλοι ότι το σπίτι είναι κληρονομικό. Τελικά σύμφωνα με τον ίδιο το σπίτι ακόμα είναι ακατοίκητο.

Τελικά στις 22/11/2022 ενημέρωσαν τηλεφωνικώς τον κ. Γεωργίου ότι το συμβόλαιο για διαμέρισμα είναι έτοιμο και θα πρέπει ο ίδιος να μεταβεί προκειμένου να το υπογράψει.

“Υπογράψαμε το συμβόλαιο και εγώ μετά είδα το διαμέρισμα. Μου είπαν ότι η διαδικασία έτσι είναι. Πρώτα υπογράφεις και μετά αν δεν σου κάνει το διαμέρισμα παίρνεις χαρτί ότι δεν το αποδέχεσαι και μετά βλέπουμε αν έχει κάτι άλλο.”

Ο ίδιος ο κ. Γεωργίου, χρόνιος ρευματοπαθής χρειάζεται ενέσιμα φάρμακα κάθε μήνα καθώς υποφέρει από προβλήματα στον σπόνδυλο.

“Δυσκολευόμαστε και δεν έχουμε από τον ήλιο μύρα, από γονείς και πεθερούς δεν έχουμε κάποια βοήθεια και έχουμε τρία μωρά.”

Όταν ο ίδιος μετέβη για να δει το τριάρι διαμέρισμα διαπίστωσε ότι το διαμέρισμα είναι δυο υπνοδωματίων ενώ ταυτόχρονα απέστειλε επιστολή και ενημέρωσε ότι η πολυκατοικία δεν έχει ασανσέρ ενώ το διαμέρισμα είναι στον δεύτερο όροφο.

Η απάντηση που έλαβε: Είναι δύσκολο να βρούμε άλλο διαμέρισμα.

Το διαμέρισμα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, δεν έχει ούτε χώρο στάθμευσης ενώ το τρίτο δωμάτιο το πήρε η γειτόνισσα.

“Δεν ξέρω αν το είχε ανάγκη, ούτε την διαδικασία. Εμένα μου έλεγαν ότι θα πάρουμε πίσω το δωμάτιο. Εγώ είχα €5,000 ξεκίνησα δουλειά με τους φίλους μου, έφτιαξα τους τοίχους, έκανα υδραυλική εγκατάσταση και όταν τα λεφτά τέλειωσαν και πήγα να ζητήσω άλλα μου είπαν ότι από τις €15,000 που είχα εγκριθεί για το διαμέρισμα θα μου δώσουν €25,000 και να κλείσουμε έναν χώρο άλλο μέσα στο διαμέρισμα για να γίνει τριάρι.”

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου το τρίτο δωμάτιο κλείστηκε με γυψοσανίδα από τον διπλανό.

Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να επιδιορθώσει το διαμέρισμα μόνος του καθώς τα συνεργεία των υπηρεσιών θα καθυστερήσουν πολύ ωστόσο ακόμα δεν έλαβε κάποιο χρηματικό ποσό. Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι χθες βρέθηκε ενώπιον της Βουλής καθώς η πολυκατοικία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σχολιάζοντας σχετικά ο κ. Νίκος Κέττηρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων είπε ότι πρόκειται για μία από τις πολλές περιπτώσεις. Αναφερόμενος δε στον Μάριο Γεωργίου είπε ότι πρόκειται για ένα παιδί τίμιο, πολύ συνεσταλμένο και ευγενικό.

Η Υπηρεσία Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, για το ζήτημα ανέφερε χθες, μετά την τοποθέτηση του κ. Γεωργίου στην Βουλή, ότι στον προϋπολογισμό του 2024 έχει εγκριθεί, για την συγκεκριμένη πολυκατοικία €100,000, για επιδιορθώσεις συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ανελκυστήρα και για το διαμέρισμα του Μάριου Γεωργίου εγκρίθηκε ποσό €25,000.

Πηγή: alphanews

Σχετικά νέα

X
Translate »