Έχουμε θέμα

ΥΚΕ Λάρνακας: Στην ουρά από τις 03:00 τα ξημερώματα δεκάδες αιτητές ασύλου

Πηγή: alphanews.live

Σφοδρά παράπονα για συνωστισμό και οχληρία που προκαλείται έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας Λάρνακας στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής τα σπίτια των οποίων γειτνιάζουν με την εν λόγω υπηρεσία. Όπως καταγγέλλουν στην εκπομπή Alpha Καλημέρα δεκάδες αιτητές πολιτικού ασύλου συγκεντρώνονται από τις 03:00 τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο του Επαρχιακού Γραφείου έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό νωρίτερα από τους λειτουργούς του τμήματος.

Κάποιοι, μάλιστα σύμφωνα με τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας τα οποία μεταδόθηκαν στην εκπομπή, περνούν το βράδυ τους στους χώρους στάθμευσης του κτηρίου και κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα.

Σωτήρης Σπαρτάλης – Κάτοικος Περιοχής “Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί από την περίοδο της πανδημίας με την μεταφορά των αιτητών πολιτικών ασύλου στη περιοχή.”
Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν ότι φοβούνται να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους, ενώ χθες προκλήθηκαν ζημιές σε εισόδους. Όπως ισχυρίζονται έχουν αποταθεί στο Δημαρχείο και τους αρμόδιους του Γραφείου Ευημερίας, χωρίς ανταπόκριση.

Εισηγούνται μάλιστα την τοποθέτηση περίφραξης στο κτήριο, προκειμένου να υπάρξει ελεγχόμενη είσοδο σε αυτό. Την ίδια ώρα προτείνουν όπως μέρος του όγκου εργασιών μεταφερθεί και στο Γραφείο Ευημερίας που υπάρχει στη Λάρνακα, έτσι ώστε να απαμβλυνθεί το πρόβλημα, μέχρι την οριστική λύση.

Από την πλευρά της η λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, Μαρίνα Ευθυμιάδου, επεσήμανε πως οι υπηρεσίες προσπαθούν με κάθε τρόπο αν ανταποκριθούν και να εξυπηρετήσουν άμεσα τους αιτητές ασύλου.

Μαρίνα Ευθυμιάδου – λειτουργός Γραφείου Ευημερίας “Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει κάποιο παράπονο για ουρές αιτητών ασύλου από τους κατοίκους της συγκεκριμένη περιοχής. Είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή μελετούμε προκειμένου να παρθούν οι κατάλληλες ενέργειες σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες.”

Σχετικά νέα

X
Translate »