Αθλητικά Νέα

Υφυπουργείο Τουρισμού: Ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος καθιστά τη Λάρνακα τον «απόλυτο προορισμό» για δρομείς

Στο πλευρό του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας βρίσκεται και φέτος το Υφυπουργείο Τουρισμού στηρίζοντας ενεργά τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, στο πλαίσιο της προώθησης αθλητικών διοργανώσεων που επεκτείνουν την τουριστική περίοδο της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης τα προηγούμενα έτη και την προσέλκυση δρομέων από όλο τον κόσμο, το Υφυπουργείο Τουρισμού για άλλη μια χρονιά στέκεται αρωγός και υποστηρίζει έμπρακτα τον θεσμό που ενισχύει τον τουρισμό και αθλητικό πνεύμα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ως μέλημα να στηρίζει ενεργά τις αθλητικές διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο νησί, προωθώντας και διευρύνοντας το τουριστικό προϊόν της Κύπρου. Έτσι και ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας με πάνω από 8.000 συμμετοχές δρομέων και θεατών, από 75 και περισσότερες χώρες, προωθεί την Λάρνακα και τα αξιοθέατα της πόλης του Ζήνωνα σε όλο τον κόσμο καθιστώντας την ως τον απόλυτο δρομικό προορισμό.

Ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων και θα διεξαχθεί την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) και των 10 χλμ αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ αγώνα δρόμου και των 5 χλμ εταιρικού αγώνα, όπου ομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τα όριά τους. Η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1 χλμ για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ Kids Race 1 χλμ, όπου εκατοντάδες παιδιά θα πλημμυρίσουν την παραλία των Φοινικούδων, όπως σε κάθε διοργάνωση.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  έχει πιστοποιηθεί από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, από τον πρώτο κιόλας χρόνο διοργάνωσης του, ενώ αποτελεί τον πρώτο “πράσινο” Μαραθώνιο της Κύπρου. H διοργάνωση του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό.

Σχετικά νέα

X
Translate »