Αθλητικά Νέα

Ξεκίνησε σαν παρέα, κατέκτησαν την Κύπρο και έκαναν την Αμμόχωστο περήφανη

Η φουτσαλική ΑΝΟΡΘΩΣΗ εδώ και λίγες ώρες είναι η πρωταθλήτρια Κύπρου στο φούτσαλ. Δεκαέξι λεβεντόπαιδα με οδηγό τον προπονητή τους Γίωργο Κυριάκου και καπετάνιο του πειρατικού τον πρόεδρο Ανδρέα Παπαλλή, κατάφεραν να δώσουν χαρά στον ταλαιπωρημένο κόσμο του ιστορικού σωματείου της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, κατακτώντας μέσα στη Λευκωσία το πρωτάθλημα φούτσαλ.

 

 

Όσοι γνωρίζουν τα εκ των έσω της ομάδας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η όλη προσπάθεια έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κυρίως οικονομικές, όμως η αγάπη κάποιων ατόμων που βρίσκονταν κοντά στην ομάδα έδειξε ακόμη μια φορά πως όλα μπορούν να επιτευχθούν φτάνει να υπάρχει αγάπη και αφοσίωση.

Η φουτσαλική ΑΝΟΡΘΩΣΗ ξεκίνησε το 2013 όταν μια παρέα Ανορθωσιατών από τη Λάρνακα με μπροστάρη τον Ανδρέα Παπαλλή, ίδρυσε την ομάδα και ξεκίνησε να αγωνίζεται από τη μικρότερη κατηγορία του αθλήματος. Η παρέα ήθελε να μπάσει την ΑΝΟΡΘΩΣΗ σε αυτό το όμορφο άθλημα και κατάφερε χρόνο με το χρόνο να ανεβαίνει κατηγορίες, μέχρι που έφτασε στην 1η κατηγορία. Με λιγοστούς οικονομικούς πόρους, αγωνιζόμενοι για το όνομα και μόνο, δίδαξαν αξίες και κατάφεραν να σταθούν στην κατηγορία μέχρι που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου έχοντας δεδομένο ότι η ΑΝΟΡΘΩΣΗ (το προστάζει η ιστορία της) έπρεπε να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό το άθλημα, μπήκαν οι βάσεις για το μεγάλο άλμα.

 

 

 

 

 

Το μεγάλο βήμα προς την κορυφή

Η ομάδα χρειαζόταν έναν ηγέτη προπονητή ο οποίος θα μπορούσε να σηκώσει στους ώμους του αυτό το μεγάλο βάρος και να φέρει την ομάδα στην κορυφή. Ο κλήρος έπεσε στο νεαρό και φιλόδοξο προπονητή Γιώργο Κυριάκου ο οποίος αμέσως αποδέχτηκε και ξεκίνησε δουλειά.

 

 

Η περσινή πορεία αξιοζήλευτη καθώς η ομάδα τερμάτισε 2η στο πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλλου όπου έχασε τον τίτλο από τον ΑΠΟΕΛ με 6-5. Κανείς όμως δεν το έβαλε κάτω και με πίστη στις δυνατότητες τους έθεσαν ξανά μεγάλους στόχους και τη φετινή χρονιά. Ο μεγάλος κόσμος της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ πάντα εκεί, στις κερκίδες του ΚΙΤΙΟΝ δεν άφησαν στιγμή τους λεβέντες μόνους , κάτι που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά σε ότι αποτελεί το οικοδόμημα του ιστορικού συλλόγου.

 

 

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε χθες 04/05/2017 όπου η ομάδα της ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ σήκωσε περήφανα τον τίτλο του πρωταθλήματος στη Λευκωσία κερδίζοντας την Ομόνοια με 4-7. Ένα μεγάλο όνειρο για τον Ανδρέα Παπαλλή και τους συνεργάτες του έγινε πραγματικότητα. Μαχητής στη ζωή ο Ανδρέας (για όσους γνωρίζουν την ιστορία του), δεν το έβαλε κάτω όταν η μοίρα του έκλεισε το μάτι πριν από κάτι χρόνια και πάλεψε να βγει κερδισμένος και τα κατάφερε. Όπως τη ζωή έτσι και στα καθήκοντα του σαν πρόεδρος πέτυχε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο πριν από κάτι χρόνια, όταν η παρέα από τη Λάρνακα ξεκίνησε την όλη προσπάθεια. Αυτό που ξεκίνησε από μια παρέα έμελλε να κατακτήσει την Κύπρο σκορπώντας χαρά σε όλο τον ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΙΚΟ κόσμο, ο οποίος έκανε τη νύχτα μέρα το χώρο πίσω στα αποδυτήρια του Αντώνης Παπαδόπουλος μετά τη λήξη του αγώνα στη Λευκωσία.

 

 

Η φουτσαλική ΑΝΟΡΘΩΣΗ έστειλε τα μηνύματα και στους κυρίους που αποτελούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου και αυτό δεν είναι άλλο ότι όσοι επέλεξαν να κρατούν στα χέρια τους το τιμόνι αυτού του μεγάλου καραβιού, πρέπει να το οδηγήσουν σε ήρεμα νερά για να πάει εκεί που πρέπει. Όπως ανέφερε και σε χθεσινή του ανάρτηση ο Μιχαλάκης Στεργίδης, ίσως ο πιο σεβαστός παράγοντας  (κατα τη γνώμη μου) που είδαμε ποτέ στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ…..Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ,,! Δεν ειναι προτίμηση ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ,!’!

 

 

Ο Ανδρέας και η αρμάδα του είναι άξιοι συγχαρητηρίων για όσα έκαναν και με τον τρόπο που τα έκαναν. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί μέσα στα πέτρινα χρόνια που βιώνει ο σύλλογος έδωσαν μια ελπίδα, άνοιξαν το παράθυρο να μπουν οι ηλιαχτίδες και να φέρουν το φως σε αυτήν την ιδέα που ονομάζεται ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ και φώναξαν ξανά αυτό που δήλωσε στις 20/12/2016 ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον κόσμο”Η ψυχή της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ δεν πεθαίνει”.

 

 

Για όλα όσα κάνατε σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε, γιατί από την πρώτη ημέρα που πατήσατε παρκέ τιμήσατε στο έπακρο το σήμα στη φανέλα.

 

 

Υ.Γ. Θα ήταν κρίμα και άδικο να μην αναφερθούμε και σε έναν άλλο Ανδρέα ο οποίος μπορεί το όνομα του να συνδέεται με την ΑΕΚ Λάρνακας όμως η αδελφική του φιλία με τον πρόεδρο της φουτσαλικής ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, δεν μπορούσε να τον αφήσει μακρία απ΄ αυτό το όμορφο ταξίδι και μέσα από το χορηγικό κομμάτι στήριξε εμπράκτως την όλη προσπάθεια. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Λευκαρίτη, ο οποίος στήριξε την ομάδα μέσα από την εταιρεία ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ως κύριος χορηγός. O πρόεδρος της καλαθοσφαιρικής ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι δήλωνε παρών δίπλα στον πρόεδρο. Αυτή είναι μια άλλη όμορφη πτυχή της όλης επιτυχίας που στέλνει τα δικά της μηνύματα.

 


Του Αλέξανδρου Ηλία

Σχετικά νέα

X
Translate »