ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκάθαρος ο Βύρας: Οι συνενώσεις θα μειώσουν το κόστος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πηγή: alphanews.live

Kαθησυχαστικός ως προς την επερχόμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, μη ασπαζόμενος τις όποιες φωνές ανησυχίας περί μη οικονομικής βιωσιμότητας.

Ο Ανδρέας Βύρας φιλοξενήθηκε στο Alpha Ενημέρωση, τονίζοντας πως μόνο από τη μείωση που έρχεται στους αιρετούς, θα προκύψει σημαντική μείωση στο κόστος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους κατεύθυνση. Ακόμη και για το κόστος των αιρετών, επειδή ακριβώς μειώνεται ο αριθμός, μειώνεται συνολικά αντί να αυξάνεται. Το συνολικό κόστος που θα πληρώνονται οι Δημάρχοι, Αντιδημάρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, όταν το συγκρινούμε με το κόστος που πληρώνονταν οι προηγούμενοι, είναι κατά €0,9 εκ. πιο λίγο»

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τους Δήμους Λάρνακας, Λειβαδιών και Ορόκλινης, που πλέον έχουν μόνο ένα Διευθυντή Καθαριότητας.

Σχολίασε παράλληλα πως πλέον είναι μόνο λίγες οι εκκρεμότητες που απομένουν, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση «δεν είναι κάτι στατικό. Ό,τι προκύψει να αρχίσουμε προσπάθεια όλοι μαζί για να δώσουμε λύσεις».
Καυτηριάζοντας καταληκτικά όλους όσοι κατηγορούν τους Δήμους πως παραμέρισαν την ουσία για να επιδοθούν σε προεκλογικό.Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που δεν κάνουν αυτά που πρέπει, αλλά είναι άδικο για την πλειοψηφία που εργάζεται σωστά και προχωρά η μεταρρύθμιση.

«Δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα ότι όλοι τρέχουμε τις εκλογές. Δεν μπορούμε να βάζουμε όλους στην ίδια μοίρα»

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμμετείχαν και δυο μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών, συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, και ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσσιούττας. Με εμφανή τη διάθεση αμφότεροι να ρίξουν τους τόνους.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο κ. Δαμιανού, «αν λειτουργήσουν νούσιμα θα έχουμε εξοικονομήσεις», ενώ ο κ. Μουσιούττας με την αναφορά πως «θεωρώ ότι οι δηλώσεις του Υπουργού έγιναν καλοπροαίρετα, προέχει να γίνει ομαλά η διεξαγωγή των εκλογών».

Και οι δυο, όπως και ο Ανδρέας Βύρας, συμφώνησαν πως αν προκύψουν στρεβλώσεις στην πορεία, όλοι έχουν την καλή διάθεση για διορθώσεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »