Εκπαίδευση

Βύρας: Αναβαθμίζεται το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας

Το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λάρνακας αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται συνεχώς, ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας κατά τη διάρκεια της τελικής γιορτής του Σχολείου για τη Σχολική Χρονιά 2022 – 2023, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας θεσμός που συνεχώς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις με απώτερο στόχο την υγιή και δημιουργική ενασχόληση των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, κατά τις απογευματινές ώρες».

Πρόσθεσε πως «κατά την Σχολική Χρονιά 2022- 2023 το Ανοικτό Σχολείο μεταφέρθηκε στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, ένα στολίδι στο κέντρο της Λάρνακας  με εξαιρετικές και σύγχρονες εγκαταστάσεις».

Η Διευθύντρια/Συντονίστρια του Ανοικτού Σχολείου Δρ. Γιάννα Νικολάου «παρουσίασε τα προγράμματα και τις δράσεις του για την Σχολική Χρονιά 2022 – 2023, κατά την οποία, το Ανοικτό Σχολείο πρόσφερε 41 διαφορετικές δραστηριότητες σε 1100 μέλη, οι οποίες διαμοιράστηκαν σε 75 τμήματα και διδάσκονταν από 31 εκπαιδευτές».

Πρόσθεσε ότι «η μετακίνηση του Ανοικτού Σχολείου βοήθησε στην αύξηση των μελών αφού κατά τη Σχολική Χρονιά 2022 – 2023, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 350 περίπου μέλη» και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες που στηρίζουν το θεσμό του Ανοικτού Σχολείου τα τελευταία 13 χρόνια.

Στην τελική γιορτή του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκκουλής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι κατά την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα και επιδείξεις από ομάδες παιδιών και ενηλίκων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας. Συγκεκριμένα  παρουσιάστηκαν  Kangoo Jumps, Ελληνικοί Παραδοσιακοί και Λαϊκοί Χοροί, Hip – Hop, Πιλάτες, Γυμνάζομαι με το παιδί μου και Ρωσικό τραγούδι.

Στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής,  ρομποτικής, διακόσμησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενώ παρουσιάστηκαν εδέσματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και λειτούργησαν περίπτερα ρωσικής γλώσσας, βοτανοθεραπείας και  αρωματοθεραπείας.

Σχετικά νέα

X
Translate »