Εκπαίδευση

Βραβεία σε μαθητές από την Επαρχία Λάρνακας στο διαγωνισμό «Νοιάζομαι, Δρω, άρα Ζω»

Εκδήλωση στην οποία απονεμήθηκαν τα Βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό «Νοιάζομαι, Δρω, άρα Ζω», διοργάνωσε την Παρασκευή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τον χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφώνησε η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης δρ Ειρήνη Ροδοσθένους.

Αναφορά στον Εθελοντισμό έκανε ο Λούης Γαβριήλ, εκπρόσωπος του Συστήματος Προσκόπων και ενεργό μέλος σε πολλές εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, μέσα από μια περιεκτική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αφοσίωση των Εθελοντών – μια πράξη σημαντική για την ολοκλήρωση του κάθε ατόμου, καθώς και στο πιο αξιόλογο πράγμα που, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Προσκοπισμού Μπέιτεν Πάουελ, είναι να προσπαθεί κανείς «να βάλει την ευτυχία στη ζωή των άλλων».

Στη συνέχεια, ο Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων και Συντονιστής της Ομάδας Νεοελληνικής Γλώσσας δρ Σιμάκης Συμεού παρουσίασε το θέμα και το σκεπτικό βράβευσης του διαγωνισμού,  Συνεχάρη όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις συμμετοχές τους.

Στο Διαγωνισμό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας 2021-2022, ο οποίος απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Α΄ – Β΄ Λυκείου  Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, υποβλήθηκαν 60 συμμετοχές και βραβεύθηκαν συνολικά δέκα μαθητές/ -τριες, ως ακολούθως:

Στην Κατηγορία Α΄ για το  Γυμνάσιο απονεμήθηκαν: 1ο βραβείο Σιελουβάρη Λουκία του Γυμνασίου Απ. Ανδρέα Έμπας, 2ο βραβείο  Κυριάκου Παντελής του Γυμνασίου Αραδίππου, 3ο βραβείο Τρύφωνος Ζωή του Γυμνασίου Έγκωμης «Κυριάκος Νεοκλέους» καθώς επίσης και δύο έπαινοι:  Α’  ‘Έπαινος: Φιλίππου Έλενα της Ιδιωτικής Σχολής Φόρουμ και Β’  Έπαινος στη Διογένους Μαρίνα του Γυμνασίου Ζακακίου.

Στην Κατηγορία Β΄ για το Λύκειο απονεμήθηκαν: 1ο βραβείο στη Στυλιανού Μαρία του Λυκείου Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα», 2ο βραβείο στη Μάμα Ελένη της Ιδιωτικής Σχολής Pascal, Λάρνακας, 3ο βραβείο Σάββα Χαρά του Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Πόλεως Χρυσοχούς και δύο έπαινοι: Α΄ έπαινος Χριστοδούλου Σοφία του Λυκείου Ολύμπιον  Λευκωσίας και Β΄ έπαινος στον Ροκαδάκη Ιωάννη του Λυκείου Λιβαδιών.

Τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές και τις διακριθείσες μαθήτριες απένειμαν η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης δρ Ειρήνη Ροδοσθένους και ο Επιθεωρητής Φιλολογικών Μαθημάτων δρ Σιμάκης Συμεού. Την εκδήλωση έντυσαν μέσα από τη δική τους φωνή οι μαθητές και οι μαθήτριες που μέσα από τα βραβευμένα κείμενά τους ύμνησαν τον Εθελοντισμό ως την Αξία της Σύγχρονης Εποχής.

Έστειλαν ταυτόχρονα με ιδιαίτερο τρόπο το μήνυμα ότι ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά καλείται να «υπηρετήσει» τον Συν – Άνθρωπό του, γιατί μόνο έτσι θα προοδεύσει και θα σωθεί ο Άνθρωπος και η Κοινωνία.

Σχετικά νέα

X
Translate »