Γενική Επικαιρότητα

ΒΙΝΤΕΟ: Εξόργισε την Ολομέλεια η “πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα”

Πηγή: alphanews.live

Επεισοδιακή ήταν η συζήτηση της πρότασης νόμου για εισαγωγή του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από τα νηπιαγωγεία, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής. Έπειτα από ώρα συζήτησης και εντάσεων μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων τελικά το σώμα ψήφισε σε νόμο την πρόταση νόμου με 39 ψήφους υπερ 4 εναντίον (οι βουλευτές του ΕΛΑΜ και ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους) και 8 αποχές από τους βουλευτές του ΔΗΚΟ.

“Μόνο στη Βόρεια Κορέα και κάποια υποσαχάρια παραλία ή κάποια φυλή του Αμαζονίου μπορεί να υπάρχει Βουλή που κάποιοι αποφάσισαν ότι οι βουλευτές δεν θα δικαιούνται να τοποθετηθούν για ένα υπό ψήφιση θέμα” είπε στην τοποθέτηση του ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

«Το περιβόητο θέμα μας.. διαβάζοντας κάποιος το προοίμιο του νόμου διαπιστώνει κάποιος ότι όποιος κι αν το έγραψε καθοδηγείτο από έναν αρρωστημένο εγκέφαλο. Ζούμε αγαπητοί συνάδελφοι μια πορνική και ομοφυλοφυλοφιλική θύελλα. Να ξεκινήσουμε από την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Γιατί άραγε είναι αυτός ο νόμος αντισυνταγματικός; Για πολλούς και διάφορους».

Για ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο από το βήμα της Βουλής από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους έκανε λόγο ο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. Στα όσα ανέφερε ο κ. Δαμιανού αντέδρασε ο Αντρέας Θεμιστοκλέους ο οποίος απευθυνόμενος στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ του υπέδειξε να «Να περάσετε έξω κύριε», εάν δεν θέλετε να ακούτε.

Η συμπεριφορά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος αποκάλεσε τον βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους τραμπούκο της πολιτικής χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Σε έντονο ύφος και η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα διακόψει την ολομέλεια γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν στο Σώμα τέτοιες αναφορές.

 

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών

Ως εξόφθαλμα αντισυνταγματική χαρακτήρισε την πρόταση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. «Η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ποια είναι η διδακτέα ύλη. Η πρωτοβουλία αυτή θα παρεμποδίσει τη διδασκαλία στο τέλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Παπαδόπουλος.

«Δεν μπορεί το Σώμα να εκβιάζεται σε οποιαδήποτε θέση πριν την ετυμηγορία του, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος έστειλε επιστολές για παρεμβάσεις της Εκτελεστικής εξουσίας», είπε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή της η Πρόεδρος της Βουλής.

Εκ μέρους του ΕΛΑΜ μίλησε ο Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως το κίνημά του διαφωνεί και θα καταψηφίσει την πρόταση. «Δεν περιγράφεται τίποτα άλλο πέρα από μια αοριστολογία. Θα το δεχόμασταν υπό προϋποθέσεις. Αν λέγαμε την αλήθεια. Ότι τα φύλα είναι δυο, το αγόρι και το κορίτσι και αυτό ξεχωρίζει από τα όργανά τους. αν τους λέγαμε πώς να προστατευθούν από κινδύνους.

Δεν είναι αυτό που θα εφαρμοστεί στα σχολεία. Εφαρμόστηκε και σε άλλες χώρες και έχουμε παραδείγματα… προκαλώ τον οποιονδήποτε να μας πει τι περιλαμβάνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτική. Θέλετε να προστατεύσουμε τα παιδιά από τους βιαστές; Να το κάνουμε, να ψηφίσουμε πιο αυστηρές ποινές… όπως χημικό ευνουχισμό σε όλους τους βιαστές».

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά… χρειάζεται σεβασμός στην καθαρότητα και την ιερότητα της παιδικής ηλικίας…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΕΛΑΜ. «Δεν έχει σχέση αν είναι γκέι ή στρέητ μόνο ο γονέας μπορεί να αποφασίσει για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών..», συμπλήρωσε.

Η νομοθεσία

Σκοπός της πρότασης νόμου, ως αυτή είχε αρχικά κατατεθεί, είναι:

1.     η θέσπιση ενός αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου για τη διασφάλιση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών και του κοινού,

2.     η δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων για εγκύους που επιθυμούν να διακόψουν την κύηση,

3.     η διασφάλιση του δικαιώματος των επαγγελματιών υγείας να μη συμμετέχουν σε διαδικασία διακοπής της κύησης και

4.     η δημιουργία αρχείου από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο να τηρούνται δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των γεννήσεων, το είδος του τοκετού, τις πολύδυμες κυήσεις, τις κυήσεις κατόπιν εφαρμογής μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα πρόωρα νεογνά, καθώς και τις περιπτώσεις διακοπής της κύησης, τους λόγους της διακοπής και την ηλικία της γυναίκας κατά τη διακοπή.

Σημειώνεται ότι με βάση το αρχικό κείμενο της πρότασης νόμου αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των σκοπούμενων ρυθμίσεων είναι το Υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επί της αρχής της πρότασης νόμου, ο εισηγητής της ανέφερε ότι με τη θεσμοθέτηση και κατ’ επέκταση την προώθηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιδιώκεται η μείωση των ανεπιθύμητων κυήσεων και των αμβλώσεων.  Περαιτέρω, σημείωσε ότι, με το σχετικό σύστημα που εφαρμόζεται σήμερα στα σχολεία, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παρέχεται εθελοντικά από καθηγητές/καθηγήτριες στο πλαίσιο του μαθήματος της οικιακής οικονομίας.  Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι με την πρόταση νόμου σκοπείται  η δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων για ενημέρωση και στήριξη εγκύων που  επιθυμούν τη διακοπή της κύησης.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/politics/binteo-exorgise-tin-olomeleia-i-porniki-kai-omofylofiliki-thyella

Σχετικά νέα

X
Translate »