Aστυνομικά νέα

Βιντεο: Δεινοπαθούν από τις κόντρες στη Λάρνακα – Δεν κλείνουν μάτι οι κάτοικοι

Πηγή: omegalive.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι διαμένοντες σε 60 περίπου κατοικίες και διαμερίσματα καθώς και οι χρήστες άλλων υποστατικών, παρά τον κυκλικό κόμβο του γηπέδου “Αμμόχωστος” στη Λάρνακα, δεινοπαθούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αφού δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια και πολλές φορές ούτε και τη μέρα, από τον δαιμονιώδη θόρυβο που προκαλείται από τις κούρσες παχύτητας μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, με παραποιημένες μηχανές. Οι καταγγελίες στην Αστυνομία εκατοντάδες, ωστόσο όλες οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της Δύναμης, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές.

 

 

ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

Σε μια κραυγή απόγνωσης οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι υπέγραψαν επιστολή, ως ύστατη προσπάθεια, η οποία απευθύνεται στον δήμαρχο Λάρνακας, από τον οποίο ζητείται η παρέμβασή του για λήψη και άλλων μέτρων, πέραν αύξησης της αστυνόμευσης. Μεταξύ άλλων γίνεται εισήγηση τοποθέτησης ηχοπετασμάτων, παράλληλα των λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Γιάννου Κρανιδιώτη, ώστε να μειωθεί ο ανυπόφορος θόρυβος, που φθάνει στα σπίτια τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ κοινοποιείται παράλληλα, προς την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον αρχηγό Αστυνομίας, τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας, την επίτροπο Διοικήσεως και την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και παραπόνων κατά της Αστυνομίας. Εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων κατοίκων μίλησε στην “Αλήθεια” για το δράμα που περνούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων κατοίκων, μας ζήτησε να μην αποκαλύψουμε το όνομα του, γιατί έχουν να κάνουν με παραβατικά άτομα που κανείς δεν μπορεί να ξέρει μέχρι που μπορούν να φθάσουν. Η όλη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα στην επιστολή προς τον δήμαρχο Λάρνακας, χαρακτηριστικά αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε πιο κάτω:

“Είμαστε μια μεγάλη ομάδα κατοίκων (περίπου 60 υποστατικά κατοικίες και διαμερίσματα) που διαμένουμε παρά τον κυκλικό κόμβο του γηπέδου Αμμόχωστος. Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε σας γιατί παρ’ όλες τις ενέργειες τόσο εμένα όσο και πολλών κατοίκων της γειτονιάς εδώ και σχεδόν 4 χρόνια αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο ταλανίζει όλους μας και μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο.

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2017 καθημερινά και κατά την διάρκεια της ημέρας και το χειρότερο κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς και τις πρωινές ώρες μέχρι τις 3 και 4 τα χαράματα είμαστε άυπνοι, ξύπνιοι πάνω στις βεράντες μας, μάρτυρες ενός «θεάματος» που λαμβάνει χώρα καθημερινά. Οχήματα και μοτοσυκλέτες μπαινοβγαίνουν από και προς τον κυκλικό κόμβο Αμμοχώστου με μεγάλη ταχύτητα συνεχώς κάνοντας σπινιαρίσματα (ξερογυρίσματα στην κυπριακή διάλεκτο μέσα στον κυκλικό κόμβο), κόντρες ταχύτητας, κόρνες χαιρετισμών και πανηγυρισμών, ενώ φωνάζουν προκαλώντας τεράστια οχληρία με αποτέλεσμα να μην μπορούμε ολόκληρη

γειτονιά να κλείσουμε μάτι ούτε λεπτό. Φυσικά όχι μόνο αυτό αλλά και παραβιάζοντας όλους τους κανόνες οδικής ασφάλειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η σωματική μας ακεραιότητα αφού υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούν κάποια από τα οχήματα μέσα στις τζαμαρίες των σπιτιών μας. Παράλληλα απειλείται η σωματική ακεραιότητα των περαστικών, πεζών, είτε των οδηγών που περνούν από τον πολυσύχναστο κόμβο και τις εξόδους του”.

Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ της επιστολής συνεχίζοντας αναφέρει ότι προσωπικά έχει κάνει πάνω από 500 φορές καταγγελία και τόσες άλλες καταγγελίες οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής στην τροχαία Λάρνακας (οι κλήσεις μας είναι καταγεγραμμένες και οι απαντήσεις των αστυνομικών της τροχαίας επίσης καταγεγραμμένες και μπορείτε να το διερευνήσετε ανά πάσα στιγμή), στο 1460 στο αρχηγείο αστυνομίας. Μιλήσαμε, σημειώνει. με τον διευθυντή τροχαίας της Λάρνακας, τον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας, τον διευθυντή της τροχαίας του αρχηγείου, τον αστυνομικό της γειτονιάς, τον υπεύθυνο οδικής ασφάλειας παγκύπρια. Κάθε φορά, αναφέρει, συμβαίνει το εξής στέλνουν ένα περιπολικό το οποίο για 15-20 λεπτά κάνει την διαδρομή κυκλικός κόμβος Αμμοχώστου μέχρι το λιμάνι και πίσω με μηδενικό αποτέλεσμα.

ΟΠΩΣ εξηγείται στην επιστολή από τη μια μεριά της λεωφόρου το περιπολικό και από την άλλη οι σούζες, οι κόντρες τα σπινιαρίσματα και η ταχύτητα, γιατί όλα αυτά συμβαίνουν και στις δύο κατευθύνσεις της λεωφόρου από και προς τον κυκλικό κόμβο. Οι μηχανόβιοι και οι παραβάτες οδηγοί οχημάτων με του θα δουν περιπολικό κρύβονται σε παρακείμενους δρόμους και επανέρχονται σε 10-15 λεπτά όταν αποχωρήσει το περιπολικό της Αστυνομίας. Στο σημείο αυτό οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι πληροφορούν τον δήμαρχο Λάρνακας ότι από πλευράς Αστυνομίας τους πληροφορούν, όταν κάνουν παράπονο, ότι έχουν κάνει κατασχέσεις δεκάδων οχημάτων και μοτοσυκλετών αλλά υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες τέτοια οχήματα τροποποιημένα με τεράστια εξώστ που προκαλούν απίστευτη οχληρία, που κινούνται στους δρόμους. Το πιθανότερο τα οχήματα αυτά κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια, χωρίς μηχανικό έλεγχο. Παράλληλα αγωνιστικές μοτοσυκλέτες παρουσιάζονται χωρίς πινακίδες χωρίς ασφάλεια ανεξέλεγκτες να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον ένα ή και στους 2 τροχούς.

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και εγώ και άλλοι γείτονες αναγκαζόμασταν να εκτελούμε χρέη αστυνομικών, να βγαίνουμε περιπολίες με τα αυτοκίνητα μας, να καταγράφουμε πινακίδες αυτοκινήτων που προκαλούν οχληρία που κάνουν κόντρες, που έχουν μουσικές στην διαπασών», επισημαίνεται στην επιστολή. Αναφέρεται ακόμη ότι τα σχετικά στοιχεία τα διαβίβασαν τηλεφωνικώς στον αστυνομικό διευθυντή Λάρνακας ο οποίος παρ’ όλες τις ενέργειες που έχει κάνει δεν έχουν επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

 

 

«ΑΥΤΟ το βάσανο μας συμβαίνει συνέχεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και πιο έντονα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 3-4 το πρωί. Έχουμε αγανακτήσει κύριε δήμαρχε δεν έχουμε άλλες επιλογές από του είτε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας και να καταλήξουμε στη φυλακή άνθρωποι οικογενειάρχες με υπόληψη είτε να καλέσουμε τον κόσμο να αποκόψει τον δρόμο και να φέρουμε τα κανάλια για να δημοσιοποιηθεί το φαινόμενο. Μην το πάρετε ως απειλή ή εκβιασμό αλλά ως παράκληση απεγνωσμένων ανθρώπων που δεν ξέρουν πλέον τι άλλο να κάνουν και που να αποταθούν. Εμείς απλώς ζητούμε από σας τη βοήθεια σας να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα να μπορούμε και εμείς ως κάτοικοι αυτής της πόλης ν απολαμβάνουμε το αγαθό της ησυχίας της ξεκούρασης και του ύπνου που για κάποιους είναι αυτονόητο αγαθό και δικαίωμα ενώ για μας κατάντησε πολυτέλεια” σημειώνεται. Οι επηρεαζόμενοι αναφέρουν ακόμη ότι από την όλη κατάσταση και της συνεχόμενης αϋπνίας, που προκαλούν οι έντονοι θόρυβοι έχει επιπτώσεις ακόμη και στην ψυχική τους υγεία.

«ΕΧΟΥΜΕ παιδιά που δεν μπορούν να κοιμηθούν ούτε λεπτό, έχουμε ηλικιωμένους που μένουν ξάγρυπνοι κάθε βράδυ, κάποιοι έχουν μωρά βρέφη που κλαίνε όλο το βράδυ από τον θόρυβο και την αυπνία. Φτάσαμε σε σημείο να φοράμε ωτοασπίδες, να πληρώνουμε λεφτά για να βάλουμε διπλά τζάμια, κάποιοι αναγκάζονται να βάλουν μέχρι και διπλές πόρτες (που φυσικά τελικά δεν κάνουν τίποτα μπροστά στον απίστευτο θόρυβο που προκαλούν οι ραλίστες και οι μοτορτζιήες της περιοχής). Από πληροφορίες που μου δόθηκαν από φίλους αστυνομικούς και άλλους γνωστούς η περιοχή μας είναι “πιστοποιημένη” πίστα αγώνων με την ονομασία π…..γύρος στην οποία έρχονται άτομα από όλες τις πόλεις ειδικά παρασκευοσαββατοκυρίακα», τονίζεται στην επιστολή.

ΜΕΤΑΞΥ άλλων ζητείται από τον δήμαρχο Λάρνακας η παρέμβαση του ώστε να υπάρχουν μονίμως μέχρι την λύση του προβλήματος δύο περιπολικά στις δύο πλευρές της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού πλησίον του κυκλικού κόμβου του γηπέδου «Αμμόχωστος». Επίσης ζητείται η τοποθέτηση ηχοπετάσματος στις λεωφόρους από τις οποίες προέρχεται ο θόρυβος.

Παναγιώτης Χατζηδημητρίου — ΑΛΗΘΕΙΑ

Σχετικά νέα

X
Translate »