Επιχειρήσεις

TUS Airways: Νέα δρομολόγια και στο βάθος Λάρνακα – Πεκίνο

Το νέο πτητικό της πρόγραμμα παρουσίασε η κυπριακή αεροπορική εταιρεία TUS, η οποία πλέον με πέντε αεροσκάφη τύπου Α320, αναμένεται να αναβαθμίσει κατά πολύ τη θέση της Κύπρου στον παγκόσμιο χάρτη της αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος επεσήμανε ότι Μμετά από σχεδόν δύο χρόνια, η TUS άνοιξε ξανά τους ορίζοντές της το προηγούμενο καλοκαίρι και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παίχτη στην αγορά της αεροπορικής συνδεσιμότητας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και της σύνδεσης της χώρας μας με μεγάλους και σημαντικούς προορισμούς Ευρώπη και αλλού.

«Η πρόοδος αυτή της TUS αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αν ληφθεί υπόψη ότι η εταιρεία έκανε τα πρώτα της βήματα μετά την επαναδραστηριοποίησή της εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες κλήθηκε η TUS να λειτουργήσει ήταν εξαιρετικά δύσκολες και μεταβαλλόμενες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Λάρνακα – Πεκίνο – Λάρνακα
Ο κ. Καρούσος εξήρε τη συνεισφορά της TUS Airways στην υλοποίηση της στρατηγικής του Υπουργείου τον τελευταίο χρόνο, ανακοινώνοντας την παραχώρηση των εμπορικών δικαιωμάτων στην εταιρεία για το δρομολόγιο Λάρνακα – Πεκίνο – Λάρνακα με δύο συχνότητες τη εβδομάδα.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα το δρομολόγιο θα υλοποιηθεί με πολλαπλά οφέλη τόσο για το επιβατικό κοινό, αλλά και τη μεταφορά φορτίου, όπως και για την οικονομία της χώρας.

Δρομολόγια προς Ελλάδα, Γαλλία, Βρυξέλλες και Τελ Αβίβ
Στην παρέμβασή του ο Γενικός Διευθυντής της TUS Μίκαελ Βαϊνστάιν ανέφερε πως η εταιρεία πιστεύει στην Κύπρο και πως με τη βοήθεια της TUS η χώρα θα καταστεί κόμβος από τον Σεπτέμβριο του 2022 χάρη στα νέα δρομολόγια.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας ανέφερε ότι το 2022 θα ξεκινήσουν εποχιακά δρομολόγια από Λάρνακα προς Ελλάδα (Κεφαλλονιά, Σκιάθος, Καλαμάτα, Πρέβεζα) και Κεντρική Ευρώπη (Λυών, Στρασβούργο, Τουλούζη), καθώς και μόνιμα δρομολόγια προς Βρυξέλλες, Παρίσι, Τελ Αβίβ και Εϊλάτ.

Από την Πάφο έχουν σχεδιαστεί εποχιακά δρομολόγια για Παρίσι, Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη και μόνιμα προς Αθήνα και Τελ Αβίβ.

Σκοπός της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Βαϊνστάιν, είναι η μετατροπή του αεροδρομίου της Λάρνακας σε «διαμετακομιστικό σταθμό, συμπεριλαμβάνοντας νέους προορισμούς από τον Σεπτέμβριο, όπως το Σαρμ Ελ Σέικ στην Αίγυπτο, το Μαρακές στο Μαρόκο, το Ντουμπάι στα ΗΑΕ, καθώς και την Τζέντα και το Ριάντ στη Σαουδική Αραβία».

Σχετικά νέα

X
Translate »