Βουλευτόμετρο

Τοποθέτηση Σωτήρη Ιωάννου για Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις κοινότητες Κιτίου και Πύλας

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφορικά με την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ειδικά θέματα της Λάρνακας και συγκεκριμένα για τις κοινότητες Κιτίου και Πύλας που μένουν εκτεθειμένες.

 

Αναφορικά με το Κίτι υπήρξε αντίδραση από την πλειοψηφία των πολιτών για ένταξή τους στο Δήμο Δρομολαξιάς και για αυτόν τον λόγο καταθέσαμε συγκεκριμένα τροπολογία στην Επιτροπή Εσωτερικών ώστε να συνενωθεί με τις γύρω Κοινότητες.

 

Τροπολογία όμως που αντιμετωπίστηκε αρνητικά, προφανώς από κάποιους για να διατηρήσουν τα κομματικά τους βασίλεια και από κάποιους άλλους για να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα σε άλλες περιπτώσεις.

 

Τελικά στη Βουλή έφτασε μία επιστολή ότι η Κοινότητα Κιτίου συμφωνεί με τη συνένωση με το Δήμο Δρομολαξιάς κάτι που όμως στην πραγματικότητα δεν ίσχυε αλλά τοπικοί άρχοντες λειτούργησαν ετσιθελικά και αναλαμβάνοντας το ρόλο του ινστρούχτορα ώστε να επικρατήσει ο κομματικός πατριωτισμός

 

Θέμα το οποίο θέσαμε επίσης στην Επιτροπή κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων είναι η κοινότητα της Πύλας. Ένα ιδιότυπο καθεστώς το οποίο έχει μετατρέψει για πολλούς λόγους τους Ελληνοκύπριους κατοίκους της Πύλας σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Λόγω και του ειδικού καθεστώτος παραμένουν ως Κοινότητα χωρίς οποιαδήποτε συνένωση ή συμπλεγματοποίηση κάτι που ελπίζουμε πως δεν θα τους αφήσει ξεχασμένους, θυσία στο βωμό των απαράδεκτων εφαρμοστέων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σχετικά νέα

X
Translate »