ΠΡΟΣΩΠΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας τιμά το συμπολίτη μας Θεατρικό Συγγραφέα Κώστα Μαννούρη

Υλικό από Μάριο Κουκουμά
Ο Κώστας (που) Ζει ανάμεσα μας!
Στις τέχνες και ιδιαίτερα αυτές που είναι μακρυά από τα φώτα ήταν και είναι πολύ δύσκολο να “λάμψει” κάποιος, διπλά όταν ως άνθρωπος είναι ταπεινός και ως μότο ζωής έχει το “σιγά και τι έκανα?”. Ο Κώστας Μαννούρης ζεί, δρα και αναπνεέι στην Λάρνακα την οποία τιμά με κάθε ευκαιρία. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τον ίδιο τα οποία δεν θα ήθελε καν ο ίδιος.
Processed with VSCO with preset
Θα πω μόνο αυτό σε μια μικρή ηλικία η θεατρική συγγραφή του έχει αγγίξει θέματα ταμπού και απογύμνωσε κοινωνικές και θεσμικές παθογένειες της Κυπριακής κοινωνίας. Όσοι είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε έστω και μια παράσταση του φεύγουμε με γλυκόπικρη γεύση, περισσότερο ως αποτέλεσμα μίας εσωτερικής σύγκρουσης της πραγματικότητα και της αλήθειας την οποία καταθέτει σε κάθε του έργο και σε κάθε του φράση. Στα έργα του συμμετέχουν ορισμένοι από τους πιο καταξιωμένους συντελεστές Θεάτρου στην Κύπρο.
Ο Κώστας Μαννούρης αποτελεί κεφάλαιο για τον πολιτισμό της Κύπρου και ως τέτοιο το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στα πλαίσια του Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον θεατρικό συγγραφέα Κώστα Μαννούρη με 4 έργα του!
Ο Κώστας μας κάνει περήφανους ως συνδημότης και σημαντικότερα ως φίλος.
Εις ανώτερα.
May be an image of 2 people, beard and eyewear
Processed with VSCO with preset
Processed with VSCO with preset
Processed with VSCO with preset
Processed with VSCO with preset

Σχετικά νέα

X
Translate »