Γενικά

Τμήματος Δημοσίων Έργων: Oδικές σε Λάρνακα και Λεμεσό – Πού και πότε θα γίνουν

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για οδικές εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού.

1. Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στην έξοδο από τον κυκλικό κόμβο Ζυγίου προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 26/5/2023, από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 15:00, θα εκτελούνται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος στην έξοδο από τον κυκλικό κόμβο Ζυγίου προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση τη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η έξοδος από τον κυκλικό κόμβο Ζυγίου προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού θα κλείσει ολοκληρωτικά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται προς την επόμενη έξοδο της Ακτής του Κυβερνήτη με τη χρήση κατάλληλης σήμανσης.

2. Εργασίες στις νησίδες εξόδων/εισόδων αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, από την έξοδο Νέου Νοσοκομείου μέχρι την έξοδο Παρεκκλησιάς

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, τo Σάββατο 27/5/2023, μεταξύ των ωρών 06:00-13:00, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης των πλαστικών αναδιπλούμενων πασσάλων στις ζωγραφιστές νησίδες των εξόδων / εισόδων του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας από την έξοδο Νέου Νοσοκομείου μέχρι την έξοδο Παρεκκλησιάς, με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. περίπου η μία λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

3. Εργασίες στο πλαίσιο της Φάσης Α’ του έργου βελτίωσης Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, οι εργασίες για το Έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α’» συνεχίζονται κανονικά και από την Πέμπτη 25/5/2023 θα εκτελούνται εργασίες στην οδό Τηλλυρίας.

Την περίοδο 25/5/2023 – 30/6/2023, στην πρώτη φάση εκτέλεσης των εργασιών το τμήμα της οδού Τηλλυρίας, από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Παρασκευής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πάρου (μήκους 130μ. περίπου) θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές διευθετήσεις:

α.  Η διακίνηση διαμέσου της συμβολής με την οδό Πάρου θα γίνεται κανονικά για εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

β.  Η διακίνηση από/προς τη Γερμασόγεια θα γίνεται μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και των συνδέσεών του με την οδό Αγίας Παρασκευής, από τη συμβολή πριν τον κυκλικό κόμβο παρά την οδό Μύλου και την οδό Πατρών.

γ.  Οι υπόλοιπες κυκλοφοριακές διευθετήσεις παραμένουν ως έχουν.

Σημειώνεται ότι, σε μεταγενέστερο στάδιο για την επόμενη φάση εκτέλεσης των εργασιών, που θα αφορά και τη συμβολή με την οδό Πάρου, θα ακολουθήσουν νέες κυκλοφοριακές διευθετήσεις για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »