Αθλητικά Νέα

Τη Δευτέρα η εξέταση της Έφεσης του ΑΠΟΕΛ – Τα τέσσερα σενάρια

Την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου, θα πέσουν οι τίτλοι τέλους του πολύκροτου αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με τον ΑΠΟΕΛ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Coca – Cola. Με απόφαση του αθλητικού δικαστή οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη – πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, αφού οι γαλαζοκίτρινοι κρίθηκαν ως υπαίτιοι για τη διακοπή του αγώνα, λόγω ρίψης κροτίδας από οπαδό τους που προκάλεσε τον τραυματισμό του Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο ΑΠΟΕΛ κατέθεσε έφεση, η οποία θα εξεταστεί τη Δευτέρα (12/2) από το Εφετείο της ΚΟΠ.

Η εξέταση της έφεσης θα γίνει στην παρουσία των νομικών συμβούλων των δύο ομάδων, αλλά και του πειθαρχικού εισαγγελέα της Ομοσπονδίας. Το Εφετείο απαρτίζεται από τους Γιώργο Στυλιανίδη (Πρόεδρος), Βάσο Θεοδώρου (αντιπρόεδρος), Γιώργο Καζαντζή (μέλος), Παύλο Παύλου (μέλος) και Κύπρο Ιωαννίδη (μέλος). Τονίζεται πως σε περίπτωση ισοψηφίας θα μετρήσει ως νικώσα ψήφος αυτή του προέδρου.

Τα τέσσερα σενάρια

⇒ Επικύρωση απόφασης: Στην προκειμένη περίπτωση το Εφετείο θα επικυρώσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για κατακύρωση του αγώνα υπέρ της Νέας Σαλαμίνας.

⇒ Ακύρωση: Στην προκειμένη περίπτωση να ακυρώσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή δικαιώνοντας τον ΑΠΟΕΛ (που επέβαλε την έφεση).

⇒ Τροποποίηση: Στην προκειμένη περίπτωση να τροποποιήσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή. Δηλαδή να μειώσει ή να αυξήσει την ποινή. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή ως προς το κύρος του αγώνα και/ή να αυξηθούν οι ποινές στη μία ή και στις δύο ομάδες.

⇒ Επανεκδίκαση: Σε περίπτωση όπου διαπιστώνει ουσιαστική κακοδικία το Εφετείο μπορεί να ακυρώσει την προσβαλλόμενη απόφαση και να την παραπέμψει ξανά στον Αθλητικό Δικαστή.

Σχετικά νέα

X
Translate »