Αθλητικά Νέα

Θρίαμβος για τον τζουντόκα Γιάννη Αντωνίου – Με ένα χρυσό και ένα αργυρό επιστρέφει από την Τυνησία

Θριαμβευτής αναχωρεί από την Τυνησία ο Κύπριος τζουντόκα Γιάννης Αντωνίου, αφού μετά το χρυσό μετάλλιο της περασμένης Παρασκευής (10/3/23) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Junior (U21), χθες (12/3/23) ανέβηκε ξανά στο βάθρο κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο σε Προολυμπιακούς Αγώνες Ανδρών. Πρόκειται για μια σπουδαία νίκη, καθώς ο Κύπριος αθλητής ήταν ο μικρότερος σε ηλικία και ο μοναδικός στα 18 έτη. Ο γίγαντας του τζούντο σε λιγότερο από δέκα ήμερες (από τις 5 Μαρτίου όπου αγωνίστηκε στην Ιταλία) έχει κερδίσει τρία μετάλλια, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη και ξεκαθαρίζοντας πως θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Ο Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία +100 κιλά, προσέφερε μια ακόμη επιτυχία στο κυπριακό τζούντο. Αρχικά νίκησε τον Kody Andrews (Νέα Ζηλανδία) και έπειτα τον Piter Da Silva (Ανγκόλα), ανεβάζοντας την κυπριακή σημαία ξανά στο βάθρο.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στην Τυνησία φέρνει τον Κύπριο αθλητή ένα βήμα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό διότι από τον εν λόγω αγώνα και ειδικά εξαιτίας του αργυρού μετάλλιου, ο Γιάννης Αντωνίου συγκεντρώνει αρκετούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη των αθλητών που θα παλέψουν στο Παρίσι το 2024. Τα δύο προηγούμενα μετάλλια που κατέκτησε αυτόν το μήνα εξασφαλίζουν στον Κύπριο γίγαντα βαθμούς ώστε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο Κατάρ τον ερχόμενο Μάιο.

Το 2023 προμηνύεται μια εξαιρετική χρόνια για τον Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Junior (U21) στην Τυνησία, αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών στην Τυνησία, χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Junior (U21) στο Λινιάνο της Ιταλίας. Σημαντικές επιτυχίες πέτυχε και το προηγούμενο έτος, όπως χρυσό μετάλλιο στο Λιμνιάνο της Ιταλίας, αργυρό μετάλλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας, χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Νορμανδία στη Γαλλία, χάλκινο μετάλλιο στο Youth Olympic στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Πηγή: kerkida.net

Σχετικά νέα

X
Translate »