Εκπαίδευση

Θέματα ασφάλειας των μαθητών θέτει το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας-Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις

Η μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση ικανοποιητικής περίφραξης περιμετρικά του κτιρίου του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας, δημιουργεί θέματα ασφάλειας των μαθητών, αναφέρει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, σε επιστολή, ημερομηνίας 30 Οκτωβρίου, προς την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει η Μαρία Κουτσού, Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «με μια κατάλληλη αρχιτεκτονική παρέμβαση στο κτίριο του σχολείου μπορεί να διασφαλιστεί η ικανοποιητική περίφραξη περιμετρικά του κτιρίου, παράλληλα με την αισθητική του κτηρίου και την ασφάλεια των μαθητών».

Η κ. Κουτσού σημειώνει πως «πρωταρχικό μέλημα για τον Σύνδεσμο αποτελεί η ασφάλεια των παιδιών» και επισημαίνει ότι «υπάρχει έντονη τροχαία κίνηση στο δρόμο της πρόσοψης του σχολείου, δηλαδή στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την έξοδο των μαθητών σε αυτόν”.

“Παράλληλα, από την πλευρά του δρόμου του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, δηλαδή στην οδό Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη, η περίφραξη είναι χαμηλή με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο σχολείο εξωσχολικοί αλλά και οι μαθητές να εξέρχονται πολύ εύκολα και να εκτίθεται σε κίνδυνο», προσθέτει.

Ως αποτέλεσμα της μη ύπαρξης περίφραξης, συνεχίζει, «η επιτήρηση του σχολικού χώρου καθίσταται δύσκολη».

Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στα έργα ανάπλασης του Δήμου Λάρνακας τα οποία αφορούν την πλατεία Ακροπόλεως, με την οποία όπως σημειώνεται «εφάπτεται η ανατολική πλευρά του σχολείου και είναι ήδη περιφραγμένη».

Πέραν τούτου, συνεχίζει η κ. Κουτσού «υπάρχει και το χρονίζον πρόβλημα της δημιουργίας αίθουσας πολλαπλής χρήσης. Είναι ανεπίτρεπτο ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της Κύπρου να μη διαθέτει αίθουσα πολλαπλής χρήσης και να μην υπάρχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για υλοποίηση του έργου παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των αρμοδίων, εδώ και πολλά χρόνια», αναφέρει.

Με την επιστολή, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας καλεί την Υπουργό να επισκεφθεί το σχολείο το συντομότερο δυνατόν για μια επιτόπου εξέταση των προβλημάτων.

Τέλος σημειώνει πως «επιφυλάσσει το δικαίωμα δυναμικών μέτρων για την κατοχύρωση της ασφάλειας των παιδιών του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας».

Σχετικά νέα

X
Translate »