Γενικά

Θέμα στον Άlpha Κύπρου ο 13χρονος συμπολίτης μας Ιάκωβος Χριστοφίδης

Ο Ιάκωβος Χριστοφίδης δεν είναι μόνο πρωταθλητής στο windsurfing αλλά και ένας περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος έφηβος. Ένας 13χρονος, παράδειγμα προς μίμηση. 

 

 

Στον ελεύθερο του χρόνο ο Ιάκωβος παίρνει  τη σανίδα του και καθαρίζει την θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας.

Ο 13 χρονος μαθητής Γυμνασίου με την ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, μαζεύει τα σκουπίδια που άφησαν ασυνείδητοι στις ακτές και τη θάλασσα.

 

Ιάκωβος Χριστοφίδης – Σέρφερ
“Καθόμουν στις καρέκλες και έβλεπα τον κόσμο να πετά τα σκουπίδια του κάτω και δεν μου άρεσε και έκανα windsurfing και έβρισκα σακούλες και δεν μου άρεσε. Θέλω η θάλασσα να είναι καθαρή γιατί μου προσφέρει χαλάρωση ηρεμία και ξεχνώ τα πάντα στην καθημερινότητα μου”.

 

Γι` αυτόν η θάλασσα είναι το δεύτερο του σπίτι και  θεωρεί χρέος του να την διατηρεί καθαρή.

Έχει ήδη μαζέψει πολλές σακούλες σκουπιδιών από την περιοχή του Μακένζι.

 

Ιάκωβος Χριστοφίδης – Σέρφερ
Πόσο χρόνο σου πήρε να μαζέψεις αυτά τα σκουπίδια και να γεμίσεις τη σακούλα; Μου πήρε περίπου μισή ώρα, και μάζεψα μπουκάλια, χαρτιά, πιατάκια, τενεκεδάκια και καλαμάκια.

 

 

Και στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ιάκωβος Χριστοφίδης – Σέρφερ
“οι νέοι να αρχίσουν να έρχονται στη θάλασσα να μην λερώνουν γενικά το περιβάλλον γιατί είναι το σπίτι τους και να σέβονται το περιβάλλον γιατί είναι ο χώρος που ζούμε”.

Για την Λάρνακα είναι ένας δημότης πρότυπο..

 

Μάριος Κουκουμάς
“Είναι τιμή μας που είναι δημότης μας και είναι τιμή μας που είναι και πρωταθλητής σε θαλάσσια αθλήματα και η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι πόσο Ιάκωβος μπορούμε να γίνουμε;”

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο Ιάκωβος καλεί τους επισκέπτες της πόλης του, να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στις παραλίες.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »