Θέατρο

Θέατρο Σκάλα: Ο Πέερ Γκυντ από το Κόσσοβο του Γιετόν Νεζιράι, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους

Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας και των δύο πρώτων εβδομάδων παραστάσεων, «Ο Πέερ Γκυντ από το Κόσσοβο», του Γιετόν Νεζιράι συνεχίζει κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00, στο Θέατρο Σκάλα, μέχρι τις 25 Απριλίου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Οι περιπέτειες του νεαρού Πέερ θα ταξιδέψουν μέχρι τη Λευκωσία, την επόμενη εβδομάδα, στις 13 και 14 Απριλίου, στο Θέατρο Μασκαρίνι, την ίδια ώρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την πρεμιέρα της στη Λάρνακα, η παράσταση προσκλήθηκε για να συμμετάσχει στο Kosovo Théâtre Showcase τον Οκτώβριο 2021!

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Πέερ Γκύντ ξεκινά από το προπολεμικό Κόσσοβο, κουβαλώντας στην καρδιά του την ελπίδα και το όνειρο να ζήσει μια ξέγνοιαστη ζωή, σε αυτό που φάνταζε στα μάτια του ως παράδεισος: στην Ευρώπη. Η ζωή του εκεί, δεν διαφέρει καθόλου από την κοινή εμπειρία που μοιράστηκαν πολλοί από τους νεαρούς μετανάστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο έγκλημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν, όταν οι αρχές και οι πολίτες των χωρών που τους υποδέχθηκαν δεν έκαναν κάτι άλλο παρά να εξευτελίσουν την αξιοπρέπειά τους. Η λαχτάρα του για να αναγνωριστεί η μοναδικότητά του αλλά και να ανήκει κάπου τον έκανε εύκολο θύμα στα χέρια των απατεώνων που βρήκε στον δρόμο του.

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν η ζωή έρχεται να του υπενθυμίσει ότι δεν του δόθηκε μόνο για να αγωνίζεται για επιβίωση;

Τι γίνεται, πάλι, όταν η ζωή έρχεται να του υπενθυμίσει ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του και να πληρώσει τις συνέπειες αυτών;

Ο Πέερ Γκυντ είναι ο νεαρός άνθρωπος που προκάλεσε τη ζωή αλλά και τη φοβήθηκε. Αψήφησε την πραγματικότητα για να προσπαθήσει, αργότερα, να της ξεφύγει. Είναι αυτός που αναζήτησε τον εαυτό του για να καταφέρει, τελικά, να δραπετεύσει από αυτόν. Είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται μόνιμα στην αρχή του μεγάλου ταξιδιού που λέγεται ζωή.

Το Θέατρο Σκάλα ανεβάζει ένα σύγχρονο έργο, κοινωνικά ευαισθητοποιημένο γύρω από τον πόνο των ανθρώπων που οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες τους ανάγκασαν να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης και παράλληλα μιλά στην εσωτερική φωνή όλων εμάς που η ζωή μας σπρώχνει να αλλάξουμε ρότα αλλά, παράλληλα, οι μνήμες μας κρατούν δεμένους με μέρη και αγαπημένους ανθρώπους. Η πένα του Γιετόν Νεζίραϊ χτίζει το αφήγημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της αναγνώρισης του πανανθρώπινου ιστού που μας ενώνει και λυτρώνει και τις πιο ταλαιπωρημένες ψυχές.

Συντελεστές:

Μετάφραση/Σκηνοθεσία:                                          Μάριος   Θεοχάρους
Σκηνικά/Κοστούμια:               Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική:          Χρίστος Ανδρέου
Σχεδιασμός Φωτισμού:           Miroslav Zdravkov
Προβολή/ΜΜΕ:                        Στυλιάνα Χατζηγεωργίου
Ηθοποιοί: Τζούλιο-Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μόνικα Μελέκη, Μιράντα Νυχίδου, Αθηνά Σάββα.


Παραστάσεις:

Παττίχειο Θέατρο Σκάλα: 17, 18, 24, 25 Απριλίου στις 20.00

Θέατρο Μασκαρίνι: 13 & 14 Απριλίου στις 20:00

Εισιτήρια €12/€7
Προπώληση www.tickethour.com  /ΑCS Courier
Πληροφορίες: 24652800,99490102

 

Σχετικά νέα

X
Translate »