Εκπαίδευση

ΤΕΣΕΚ Λάρνακας: 2ο βραβείο στον παγκύπριο διαγωνισμό «Εταιρεία της Χρονιάς 2021»

Πηγή: inbusiness.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η ΤΕΣΕΚ Λάρνακας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του διαγωνισμού «Company of the year 2021», στα πλαίσια του διαγωνισμού «Junior Achievement Cyprus», ο οποίος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, στο Royal Palace  στη Λευκωσία.

Οι μαθητές του τμήματος ΘΗΨ2, Παναγιώτης Χαπέσιης, Χριστόφορος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Παναγιώτου και Έλενα Ιουλιανού, με τη βοήθεια του καθηγητή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μέντορά τους κ. Γεώργιου Σιήππη, έχουν προβεί στην δημιουργία μιας πρωτοποριακής μικροσυσκευής, η οποία απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν με αλσχάιμερ και άνοια. Η συσκευή αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αυτής της πάθησης στην Κύπρο, αφού δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των ατόμων με προβλήματα μνήμης για 24 ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς και ενημέρωσης των οικείων τους για το που ακριβώς βρίσκονται και αν είναι ασφαλείς.

Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή με την ονομασία WECARE-ELDERLY, έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του προγράμματος “Νεανική Επιχειρηματικότητα (Junior Achievement)”. Οι μαθητές και η μαθήτρια με την υποστήριξη του μέντορα τους, συμμετέχουν δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση με την επωνυμία WECARE.

tesek2

Συγκεκριμένα, η συσκευή WECARE-ELDERLY είναι μια φορητή συσκευή η οποία είναι μοναδική στο είδος της, αφού ενσωματώνει πολλές λειτουργίες με σκοπό την ασφάλεια ατόμων με προβλήματα μνήμης. Μία από τις λειτουργίες της, είναι η δυνατότητα ενημέρωσης ανά πάσα στιγμή μέσω GPS-TRACKER, για την ακριβή τοποθεσία στη οποία βρίσκεται ο κάτοχος της. Αυτό μπορεί να συμβάλει στον άμεσο εντοπισμό ατόμων από τους οικείους του, αφού πολλές φορές άτομα με αλζχάιμερ ή άνοια, χάνουν τον προσανατολισμό τους.

tesek4

Μία άλλη καινοτόμος λειτουργία της συσκευής είναι η δυνατότητα καθορισμού γεωφρακτών, δηλαδή τεχνολογίας, η οποία με εξαιρετικά απλό και εύκολο τρόπο, ενημερώνει τους οικείους σε περίπτωση που το οικείο άτομο απομακρυνθεί από τον χώρο όπου γνωρίζουν ότι βρίσκεται.

tesek3

Επιπρόσθετα, η συσκευή διαθέτει ανιχνευτή φωτιάς με ενεργοποίηση ηχητικού συναγερμού. Συνοδεύεται επίσης με QR-CODE και NFC CODE σε κονκάρδα και ενεργοποιείται στην περίπτωση που ο κάτοχος της συσκευής χάσει τον προσανατολισμό του, απωλέσει τη συσκευή εντοπισμού του, ή του συμβεί κάποιο ατύχημα, ώστε οποιοσδήποτε τον εντοπίσει να έχει τη δυνατότητα μέσω των κωδικών αυτών να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο άτομο, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα συγγενικών προσώπων και τυχόν σημαντικά προβλήματα υγείας, με στόχο να είναι σε θέση να ενημερώσει τα οικεία του πρόσωπα και να του προσφέρει άμεση βοήθεια.

tesek5

Η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας, για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί με έξυπνα προϊόντα που στόχο έχουν την καινοτομία , αλλά και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προσφέροντας λύσεις είτε στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, είτε πρωτοποριακές λύσεις που στοχεύουν στην πρόληψη οποιουδήποτε κινδύνου. Οι προτάσεις των μαθητών/μαθητριών σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε συνεργασία με τους καθηγητές/καθηγήτριές τους, είτε σε διδακτικό, είτε και πολλές φορές στον ελεύθερο τους χρόνο.

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε χωρίς ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην ομάδα. Ευελπιστούμε σύντομα να αξιοποιηθεί αυτή η μοναδική μικροσυσκευή WECARE-ELDERLY και να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή, ώστε πολλά άτομα που πάσχουν από αυτή τη νόσο να επωφεληθούν και να μπορούν να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Σχετικά νέα

X
Translate »