Αναπτυξιακά Έργα

Τα έργα που θα αλλάξουν τη Λάρνακα

Νέα ξενοδοχεία και διάφορα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν στη πόλη και επαρχία Λάρνακας το 2020.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι «το 2020 θα είναι για τη Λάρνακα μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές των τελευταίων δεκαετιών, αφού θα ολοκληρωθούν και θα λειτουργήσουν σημαντικά έργα που ωφελούν άμεσα τον τομέα του τουρισμού. Συγκεκριμένα οκτώ νέα έργα αναμένεται να λειτουργήσουν στη Λάρνακα, το Ζύγι, την Αθηένου, τα Λεύκαρα και το Ζύγι.

Στη νέα Δημοτική Αγορά στο κέντρο της Λάρνακας θα στεγάζονται καταστήματα με χρήσεις που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές δημοτικές αγορές ενώ στον τοπιοτεχνημένο ανοικτό χώρο θα υπάρχει υπαίθρια λαϊκή αγορά (παζάρι).

Ο Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (Λέσχη–Larnaka Club) που επίσης αναμένεται να παραδοθεί φέτος, είναι ένα αρχαίο μνημείο του 18ου αιώνα που  αναπαλαιώνεται έτσι ώστε να αξιοποιηθούν για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι εσωτερικές αίθουσες με τα επτά τζάκια και η υπέροχη εσωτερική αυλή του.

Χώρους συνάθροισης, ένα πλήρως ανακαινισμένο κλειστό πολυμορφικό γήπεδο με χώρους εξωτερικής άθλησης και εγκαταστάσεις αντισφαίρισης, θα περιλαμβάνει ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, δηλαδή το πρώην Κοινοτικό Κέντρο.

Εντός του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό ο παραλιακός πεζόδρομος Βορόκληνης που αποτελεί τη Β’ φάση του έργου και καλύπτει την απόσταση από το Mer Bleu μέχρι το ξενοδοχείο Lebay.

Μέχρι 400 συνέδρους θα μπορεί να φιλοξενήσει το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων το οποίο θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις.

Στην Αθηένου θα λειτουργήσει φέτος το αρχαίο μνημείο «Το Χάνι του Μεστάνα» το οποίο θα αξιοποιηθεί για πολιτιστικές και άλλες δράσεις.

Επίσης στην Αθηένου θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Πλατείας της Παραδοσιακής Βρύσης και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλακοστρώσεις και νέο φωτισμό. Ακόμα αναμένεται να δοθεί στο κοινό ο πλατειακός χώρος της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η ανάπλαση του οποίου έχει ολοκληρωθεί ώστε να είναι επισκέψιμος για τουρίστες και ντόπιους.

Στο Ζύγι εντός του 2020 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για το Γραμμικό Πάρκο, που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της παραλιακής περιοχής, με υποδομές για εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών όπως αναψυκτήριο, πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, «νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους στη Λάρνακα προσφέροντας πέραν των 800 νέων ποιοτικών κλινών που θα προστεθούν στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης και επαρχίας».

Στην περιοχή Αγίου Λαζάρου θα λειτουργήσει το Hotel Indigo Larnaca του ομίλου InterContinental Hotels Group και είναι η πρώτη μονάδα που θα λειτουργήσει ο συγκεκριμένος ξενοδοχειακός κολοσσός στην Κύπρο.

Το Radisson Beach Resort Larnaca που ανεγείρεται στο χώρο όπου βρισκόταν το πρώην ξενοδοχείο Princess στη Βορόκληνη θα είναι το πρώτο παραλιακό resort του Ομίλου ανά το παγκόσμιο.

Το The Quality Lodge by Best Western Premier Collection θα λειτουργήσει στην Βορόκληνη και θεωρείται το πιο ιδιαίτερο από τη συλλογή ξενοδοχείων του ομίλου Best Western.

Στον χώρο του πρώην ξενοδοχείου Michael’s, θα λειτουργήσει επίσης στη Βορόκληνη, το ξενοδοχείο πολυτελείας Solaar Boutique Hotel & Spa.

Στην πλατεία Ερμού θα ανοίξει τις πύλες του το Samirana Boutique Hotel, το οποίο έχει ενσωματώσει στη μονάδα και παρακείμενη διατηρητέα οικία.

Δίπλα από το παλιό σινεμά στην πλατεία Παλλάς που θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, και roof garden ανεγείρεται το Pallas Hotel.

Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο

Σχετικά νέα

X
Translate »