ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Εταίρων του Ευρωπαϊκό Έργο Living Heritage 4 All στο Δήμο Λιβαδιών

Ο Δήμος Λιβαδιών συμμετέχει ως εταίρος στο έργο ERASMUS + Living Heritage 4 all. Στόχος του έργου είναι η προώθηση και την προστασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έργο επικεντρώνεται στην κοινωνική και εκπαιδευτική αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για ευάλωτες ομάδες, οι οποίες ασχολούνται ανεπαρκώς με τις κοινωνικές και πολιτιστικές διαδικασίες όπως μετανάστες, μειονότητες, νέους, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, και στοχεύει να παρακινήσει και να ενδυναμώσει αυτές τις ομάδες μέσω της αύξησης της προσβασιμότητας  τους προς την πολιτιστική κληρονομιά.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου ο Δήμος Λιβαδιών φιλοξένησε τους εταίρους του έργου που προέρχονται από Λετονία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Πολωνία στο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής στα Λιβάδια. Εκεί οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την τέχνη της καλαθοπλεκτικής και της ψαθοπλεκτικής αλλά και με τη βοήθεια των καλαθππλεκτριών να κάνουν το δικό του καλαθάκι. Επίσης, οι εταίροι επισκέφθηκαν το μουσείο όπου τους έγινε ξενάγηση στον κόσμο της τέχνης και της χρήσης του καλαμιού. Η μοντέρνα απόδοση των παραδοσιακών τεχνικών κατασκευής στον χώρο και η νέα εκθεσιακή αντιμετώπιση προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κάθε επισκέπτη και του διεγείρουν όλες τις αισθήσεις. Τα καλαμουργικά εκθέματα των εταίρων οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τα καλάθια διαφόρων χρήσεων και τεχνικών κατασκευής, την καλαμωτή, την ψαθαρκά, τα μουσικά όργανα, εργαλεία επεξεργασίας του καλαμιού, άλλα και από το ιστορικό και φωτογραφικό υλικό και μικρού μήκους ταινίες που αποτυπώνουν την ανθρώπινη παρέμβαση στο καλάμι και τις τεχνικές δημιουργίας των προϊόντων.

Επίσης, οι εταίροι του έργου επισκέφθηκαν και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Αναπτυξιακής Λάρνακας – Αμμοχώστου αλλά και το χωρίο των Λευκάρων όπου ενημερώθηκαν για τη φυσική κα πολιτιστική κληρονομία της Ορεινής Λάρνακας αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για τη διατήρηση και προστασία της.

Σχετικά νέα

X
Translate »