Γενικά

Συνάντηση Δημάρχου Αθηένου με τον Δήμαρχο της Λουρουτζίνας

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, στην παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Πέτρου Κολιά, είχε συνάντηση στα γραφεία του Δήμου Αθηένου με τον Δήμαρχο Λουρουτζίνας κ. Χασάν Μπαρμπαρός, ο οποίος συνοδεύετο από άλλα τέσσερα άτομα από τον Δήμο Λουρουτζίνας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση και η εξεύρεση τρόπων ώστε να προωθηθεί το κοινό αίτημα για διάνοιξη της διόδου Πυροΐου προς Λευκωσία.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρθηκε στα τεράστια οφέλη που θα έχει τόσο για την Αθηένου όσο και για τη Λουρουτζίνα, αλλά και τις άλλες Τοπικές Αρχές της περιοχής, η διάνοιξη της διόδου, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για να μην δεχθεί η πλευρά μας τη διάνοιξη άλλου οδοφράγματος, αν σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται και η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου. Κάτι που έθεσε και κατά τη συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης ανέφερε ότι η επιθυμία είναι η Λουρουτζίνα να μην αποκλεισθεί, αλλά οι κάτοικοι να μπορούν κι αυτοί εύκολα να διέρχονται από τη δίοδο, που θα κατασκευασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα προς την Τ/Κ πλευρά ή τον στρατό.

 

 

Ο Δήμαρχος Λουρουτζίνας ανέφερε ότι η Λουρουτζίνα έχει τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα, άρχισε να μαραίνεται και δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να ανοίξει σύντομα η δίοδος για να δει καλύτερες μέρες. Επίσης ανέφερε ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο είχαν συναντήσεις με τον στρατό και τον Τ/Κ ηγέτη κ. Τατάρ και έθεσαν επιτακτικά το θέμα. Ζήτησε τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηένου, ώστε από κοινού να θέσουν το θέμα και να επιτευχθεί επί τέλους η διάνοιξη της διόδου.

Μετά από μια φιλική και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ όλων των παρευρισκομένων, αποφασίσθηκε όπως αφού οι δύο Δήμαρχοι ενημερώσουν σχετικά τα Δημοτικά τους Συμβούλια, συμφωνηθούν τρόποι κοινών ενεργειών προς τους πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων, την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, τους Ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες και άλλες ενέργειες, ώστε να καταστεί δυνατόν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο για άμεση διάνοιξη της διόδου.

Στο τέλος ο Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα προς τιμή της αντιπροσωπείας της Λουρουτζίνας, που τον επισκέφθηκε σε τοπικό εστιατόριο.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »