Γενική Επικαιρότητα

Συγκίνησε η Αναστασία Ισαάκ: «Mου στέρησαν την αγκαλιά του πατέρα μου»

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε στους παρευρισκομένους η ομιλία της Αναστασίας Ισαάκ, κόρης του Τάσου Ισαάκ, στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. Τόνισε ότι δεν βρισκόταν στην εκδήλωση μόνο για να μιλήσει, αλλά και για να πενθήσει.


«Πριν από τριάντα χρόνια, πριν ακόμη γεννηθώ, μου στέρησαν το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να έχει ένα παιδί: την αγκαλιά του πατέρα του», ανέφερε.

Η Αναστασία Ισαάκ υπογράμμισε ότι ο πατέρας της δεν ήταν ένοπλος, αλλά ένας άνθρωπος που έτρεξε να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του. Τριάντα χρόνια μετά, είπε, κανένας από τους δολοφόνους του δεν έχει λογοδοτήσει.

«Ο πόνος έγινε φωνή και η θλίψη αγώνας», σημείωσε, για να διατυπώσει στη συνέχεια με ένταση το αίτημά της: «Απαιτώ Δικαιοσύνη. Απαιτώ Ελευθερία».

Η ίδια συνέδεσε τη θυσία του πατέρα της με τα θύματα της εισβολής και της κατοχής, τις οικογένειες των αγνοουμένων και άλλους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη γραμμή αντιπαράταξης.

Κλείνοντας, υποσχέθηκε ότι η μνήμη δεν θα μετατραπεί σε σιωπή. «Και αν η Πολιτεία δεν μας στείλει τα δελφίνια, εμείς θα τα βρούμε. Και θα κολυμπήσουμε μαζί τους, από την Πάφο μέχρι την Κερύνεια», είπε.

Ένας λαός που ξεχνά, κινδυνεύει να συνηθίσει την αδικία.

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για τα εντάλματα σύλληψης Ισαάκ-Σολωμού

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »