Οικονομία

Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο επενδύει το λιμάνι Λάρνακας

Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο επενδύει το λιμάνι Λάρνακας – Η Kition Ocean Holdings προχώρησε στην πρόσληψη των Five Senses

Στους προορισμούς κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, επενδύει το λιμάνι Λάρνακας, στελέχη του οποίου συμμετείχαν με εκπροσώπους του Υφυπουργείου Τουρισμού στο Αμβούργο στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στην Ευρώπη, “Seatrade Europe 2023”.

Σε ανακοίνωση της Kition Ocean Port, διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, αναφέρεται ότι στην έκθεση το λιμάνι της πόλης Λάρνακας είχε το δικό του περίπτερο προβολής, στο οποίο στελέχη της διοίκησης και μέλη του τμήματος Marketing «ανέδειξαν την προνομιακή θέση της Λάρνακας στην Ανατολική Μεσόγειο». Η Kition Ocean Holdings, προστίθεται, προχώρησε στην πρόσληψη των Five Senses, παγκοσμίου φήμης συμβούλων με εμπειρία στον τομέα της κρουαζιέρας, με στόχο να δημιουργηθούν συνεργασίες με άλλα λιμάνια της και εταιρείες κρουαζιέρων της Ευρώπης.

Προστίθεται ότι «με τη συνδρομή του Υφυπουργείου Τουρισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ΕΤΑΠ Λάρνακας και άλλων τοπικών φορέων, η Kition Ocean Port σχεδιάζει στο εγγύς μέλλον οργανωμένες εκδρομές για τουριστικούς πράκτορες και εταιρείες κρουαζιέρων. Στόχος είναι να προσελκύσει τουρίστες από νέες αγορές, προσφέροντάς τους αναβαθμισμένες τουριστικές εμπειρίες».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Αμβούργο «πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρων, που επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα ευοίωνο μέλλον σε ότι αφορά στο ναυτικό τουρισμό και την προσέλκυση κρουαζιέρων στο λιμάνι Λάρνακας. Στόχος είναι να αρχίσουν δυναμικά οι κρουαζιέρες πριν την ολοκλήρωση του τερματικού σταθμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το λιμάνι της Λάρνακας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πύλες του τουρισμού στην Κύπρο και με την ολοκλήρωση της δρομολογημένης επένδυσης στον τερματικό σταθμό, κάνει ανοίγματα σε νέες διεθνείς αγορές, που θα δημιουργήσουν επιπρόσθετες ευκαιρίες για τον τουρισμό στην πόλη της Λάρνακας, αλλά και την κυπριακή οικονομία».

Σημειώνεται ότι «η έκθεση «Seatrade Europe», πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Σεπτεμβρίου στο Aμβούργο και ο Πάρης Δημητρίου, Διευθυντής του λιμανιού με την ομάδα του, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα πλεονεκτήματα, τη γεωγραφική θέση, τις δυνατότητες, την ασφάλεια και τις πολλαπλές επιλογές των τουριστικών εξερευνήσεων που προσφέρει το λιμάνι της Λάρνακας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »