Εκπαίδευση

Στον αστερισμό των εξετάσεων

 Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Στις 24 Μαΐου ρίχνονται στη μάχη και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, καθώς την ημερομηνία εκείνη αρχίζουν οι εξετάσεις τετραμήνου, από τις οι οποίες θα δοθεί βαθμός τόσο για το πρώτο τετράμηνο, όσο και για το δεύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που επικρατούσαν τον περασμένο Ιανουάριο, οι εν λόγω εξετάσεις δεν διεξήχθησαν με το υπουργείο Παιδείας να ξεκαθαρίζει από τότε πως η εκκρεμότητα με το βαθμό για το πρώτο τετράμηνο, θα έκλεινε με τις εξετάσεις του δευτέρου τετραμήνου. Εξού και αναμένεται ότι στις επικείμενες εξετάσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό της ύλης θα αφορά τη διδασκαλία του δευτέρου τετραμήνου και πολύ μικρότερο του πρώτου τετραμήνου. Το πρόγραμμα των εν λόγω εξετάσεων καθώς και η ύλη, όπως έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της σχολικής χρονιάς, θα ανακοινωθεί σήμερα το πρωί.

Το εγχείρημα των εξετάσεων τετραμήνου φαντάζει ευκολότερο όσον αφορά στη διοργάνωση τους και συγκεκριμένα στην υγειονομική τους πτυχή, σε σχέση με τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Αυτό διότι, ως γνωστό για τις εξετάσεις τετραμήνων υπάρχει και δεύτερη σειρά εξετάσεων, στην οποία μπορούν να παρακαθήσουν οι μαθητές που δεν κατέστη δυνατό να εξεταστούν κατά τη μέρα διεξαγωγής τους, για διάφορους λόγους -και ιδιαίτερα για λόγους υγείας.

Εξάλλου, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε στους οργανωμένους γονείς ότι για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2021 θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος για τους μαθητές που θα έχουν βρεθεί θετικοί σε διαγνωστικό έλεγχο για την Covid-19. Εκεί θα είναι παρόντα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ οι επιτηρητές δεν θα έρχονται σε οποιαδήποτε επαφή με τους εν λόγω μαθητές. Άλλωστε, ο υπουργός Παιδείας σε παρέμβαση του στο ΡΙΚ σημείωσε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των εξετάσεων. Μεταξύ άλλων, είπε, θα στηθεί μηχανισμός ο οποίος θα παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση κατά την περίοδο των Παγκύπριων Εξετάσεων, οι οποίες αρχίζουν στις 21 Μαΐου, ενώ τα μαθήματα για τους τελειόφοιτους ολοκληρώνονται κανονικά στις 19 Μαΐου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο παράτασης των διακοπών του Πάσχα, τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, όπως διαδίδεται, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι τέτοια απόφαση με τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει. Όπως ανέφερε, το λογικό είναι οι όποιες αποφάσεις που αφορούν σχολεία, να παρθούν μετά το Πάσχα και όχι τώρα, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι. Σημειώνεται ότι προσφάτως εξαγγέλθηκε από το υπουργείο Παιδείας και η λειτουργία αρμόδιας Επιτροπής, η οποία θα μπορεί να εισηγείται το κλείσιμο σχολείων ή τμημάτων εάν τα υγειονομικά στοιχεία δεν επιτρέπουν το αντίθετο. Με αυτά τα δεδομένα, θα αποφασίζεται εκεί και όπου χρειάζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και όχι το οριζόντιο κλείσιμο σχολικών μονάδων, ακόμα και με ελάχιστα κρούσματα.

Σχετικά με τα δεδομένα που επικρατούν στα σχολεία αυτή την περίοδο, όπου η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας παρουσιάζει πολύ άσχημη εικόνα, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε ότι εντός σχολείων τηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Με αφορμή αυτό, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε εκ νέου όλους όπως συνεχίσουν να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη προστασία των ιδίων αλλά και της δημόσιας υγείας. «Μας μένει κάποιος χρόνος για να φτάσουμε στο σημείο όπου ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού μας να εμβολιαστεί. Ας κάνουμε υπομονή, ας τηρήσουμε τα μέτρα, ειδικά την περίοδο του Πάσχα, ούτως ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

Σχετικά νέα

X
Translate »