Όμορφα της Πόλης

Στολίστηκε και φέτος το ναυάγιο Ζηνοβία

Πηγή: alphanews.live

Με ένα ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν και φέτος τα Χριστούγεννα οι λάτρεις των καταδύσεων στο ναυάγιο Ζηνοβία.

Στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην μαρίνα Λάρνακας και το μετέφεραν με το σκάφος Queen Zenobia στην επιφάνεια του ναυαγίου. Ακολούθησε η κατάδυση των δυτών και του Άγιου Βασίλη στα παγωμένα νερά της Λάρνακας

Στολίζοντας το υποβρύχιο δέντρο στα άδυτα του μεταλλικού γίγαντα του βυθού.

Οδυσσέας Χρίστου – Ερευνητής, Φίλοι Ναυαγίου Ζηνοβία
Ξεκινήσαμε σαν παρέα να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ζηνοβία. Καθιερώθηκε και έγινε δεσμός. Μοναδική υποχρέωση είναι καθένας να φέρνει ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι τοξικό. Ιδαιέτερα φέτος που ο καιρός ήταν καλός το απόλαυσαν όλοι.

Ακολούθως το Queen Zenobia πήρε τον δρόμο για την συντήρηση στα ναυπηγία Ζηγίου. Εκεί αρχίσει μια νέα επίπονη διαδικασία.

Οι εργασίες είναι πυρετώδεις ακόμη και αυτές τις ημέρες των γιορτών με δεκάδες εργαζόμενους να δουλεύουν ακατάπαυστα για να ολοκληρώσουν την συντήρηση, προτού ξεκινήσει η νέα σεζόν δρομολογίων.

 

Οδυσσέας Χρίστου – Ερευνητής, Φίλοι Ναυαγίου Ζηνοβία
Υπάρχει μια δημιουργική Κύπρος στην περιοχή του Ζυγίου. Υπάρχει μεγάλη ουρά, πρέπει να τηρηθούν χρονοδιαγράμματα και για αυτό τον λόγο υπάρχει χρονική πίεση και γίνονται εργασίες τις ημέρες των γιορτών.

 

Ναυαγίου Ζηνοβία
Υπήρχαν αρκετά προβλήμα. Σχεδιάστηκε αυτό το σκάφος με την αιχμή της τότε τεχνολογίας. Είχε υπολογιστή που ρύθμιζε την ευστάθεια του σκάφους. Λίγο έξω από το Ζύγι πήρε μια απότομη κλήση.

Στις 7 Ιουνίου το πλοίο βυθίστηκε οριστικά, σε βάθος 42 μέτρων.

Σήμερα το Ζηνοβία έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο τεχνητό ύφαλο. Ένας μύθος για την Κύπρο, καταδυτικός προορισμός διεθνούς εμβέλειας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 100.000 ντόπιοι και ξένοι δύτες επισκέπτονται το ναυάγιο

Σχετικά νέα

X
Translate »