Αθλητικά Νέα

Στην ελίτ του τζούντο ο Γιάννης Αντωνίου – Πρόκριση στο Παγκόσμιο του Κατάρ

Χρυσός και στην Αλγερία ο Γιάννης Αντωνίου, το τέταρτο μετάλλιο εντός Μαρτίου – Κατοχύρωσε θέση για τους αγώνες στο Κατάρ.

Ακολουθεί δελτίο Τύπου…

Ιστορία στο κυπριακό τζούντο γράφει ο Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο (U21) στην Αλγερία. Ο νεαρός “γίγαντας” σαρώνει στους αγώνες, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έφυγε ως νικητής από όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε. Έχει προηγηθεί αργυρό μετάλλιο σε προολυμπιακούς αγώνες ανδρών στην Τυνησία (12/3/23), χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Junior (U21) στην Τυνησία (10/3/23) και χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Junior (U21) στο Λινιάνο της Ιταλίας (5/3/23).

Μετά από αυτές τις συνεχιζόμενες διακρίσεις, ο νεαρός τζουντόκα εκτοξεύτηκε στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Κατοχύρωσε, έτσι, ότι θα αγωνιστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Κατάρ. Ο Γιάννης Αντωνίου αναμένεται ότι θα είναι ένας από τους μικρότερους σε ηλικία που θα αγωνίζεται σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, ανάμεσα στου καλύτερους αθλητές του τζούντο ανά το παγκόσμιο.

Ο νεαρός “γίγαντας”, γνωρίζοντας χθες ότι αγγίζει το στόχο του Κατάρ, ανέβηκε στο τατάμι και βγήκε θριαμβευτής. Από την κατηγορία του +100 κιλά, αρχικά νίκησε τον Fares Boukedjar (Αλγερία), έπειτα τον Mohamed Amokrane Sebki (Αλγερία) και τελικά τον Mohamed El Mahdi Masahel (Αλγερία), προσφέροντας νέες επιτυχίες στο κυπριακό τζούντο και ανεβάζοντας την κυπριακή σημαία στην κορυφή του βάθρου.

Οι επιτυχίες του 2023 είναι αλλεπάλληλες, μετά από τέσσερα μετάλλια σε τέσσερις αγώνες. Είχε προηγηθεί μια επίσης καλή χρονιά αγωνιστικά, καθώς το 2022 έλαβε χρυσό μετάλλιο στο Λιμνιάνο της Ιταλίας, αργυρό μετάλλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας, χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Νορμανδία στη Γαλλία, χάλκινο μετάλλιο στο Youth Olympic στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »