Αθλητικά Νέα

Στη Λάρνακα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για U20, U18 και U16

Στην Κύπρο θα διοργανωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, η παραχώρηση στην Κύπρο των διοργανώσεων αυτών αποδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σάμπο (FIAS) προς την Κυπριακή Ομοσπονδία, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη σημαντικότερη ετήσια παγκόσμια διοργάνωση σάμπο, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, το οποίο για το 2024 θα διεξαχθεί στο Καζακστάν.

Όπως σημειώνεται, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για νεαρές ηλικίες, θα διεξαχθεί το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2024 στην κλειστή αίθουσα «Κίτιον» στη Λάρνακα και στην Κύπρο αναμένονται να έρθουν πέραν των 800 αθλητών, αθλητριών και συνοδών από δεκάδες χώρες.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο διοργάνωσε την τελευταία δεκαετία αρκετά διεθνή πρωταθλήματα και κύπελλα, σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία, μεταξύ των οποίων το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών το 2021, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και Νεανίδων το 2013 και το 2019, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μάστερς 2019, το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα το 2019, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιου Σάμπο το 2021.

Το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο που θα διοργανωθεί στην Κύπρο, θα περιλαμβάνει επτά διαφορετικά πρωταθλήματα, με τις ανάλογες κατηγορίες βάρους στο κάθε ένα. Θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες στις ηλικίες κάτω των 16 (Cadets), κάτω των 18 (Youth) και κάτω των 20 (Junior), ενώ θα λάβει χώρα και η παραλλαγή του αθλήματος με την ονομασία Combat Σάμπο, για άνδρες κάτω των 20.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, Μάριος Ανδρέου, τόνισε πως οι απαιτήσεις για τη διοργάνωση αυτών των Πρωταθλημάτων είναι πολύ υψηλές. «Πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια, σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό χώρο και τις λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις, τη διαμονή, τις μετακινήσεις και τη φιλοξενία. Αν και είμαστε ακόμη έξι μήνες μακριά, ξεκινήσαμε ήδη δουλειά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν στη FIAS έναντί μας», είπε.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »