Γενικά

Στη Λάρνακα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Mount Whitney (ΦΩΤΟ)

Πηγή: alphanews.live

Συνάντηση με στελέχη του έκτου αμερικανικού στόλου είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίς το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την παρουσία τους στη θαλάσσια περιοχή της χώρας μας εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΤΥΜΠΙΩΤΗΣ-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
«Και γι αυτό κρίθηκε ωφέλιμο να γίνει αυτή η συνάντηση με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και είναι γνωστό ότι η Κύπρος, ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και για τις ΗΠΑ και για τις άλλες χώρες που έχουν παρουσία στην Κύπρο.»

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τους Αμερικανούς αξιωματικούς συζητήθηκε και η συνεργασία των δυο χωρών σχετικά με τις απομακρύνσεις των υπηκόων τρίτων χωρών, με τα στελέχη του αμερικανικού στόλου να ευχαριστούν την κυπριακή δημοκρατία για τη συμβολή της στις εκκενώσεις από την εμπόλεμη ζώνη στο γειτονικό Ισραήλ.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΤΥΜΠΙΩΤΗΣ-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
«Η συνεργασία που υπάρχει ως προς τις εκκενώσεις των υπηκόων τρίτων χωρών και παρέχεται όποια διευκόλυνση είναι δυνατή ακριβώς στο πλαίσιο του σχεδίου Εστία.»
Η ναυαρχίδα του έκτου στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών έδεσε σήμερα στο  λιμάνι της Λάρνακας, με την Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία, Τζούλι Φίσερ να το ανακοινώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Τζούλι Φίσερ – Αμερικανίδα Πρέσβειρα στη Λευκωσία
«Καλωσορίσατε #USSMountWhitney στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτές οι επισκέψεις είναι το κλειδί για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας και την οικοδόμηση μιας διαρκούς σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κυπριακή Δημοκρατία.»

Το συγκεκριμένο σκάφος λειτουργεί ως Πλοίο Διοίκησης για τον Διοικητή του έκτου Στόλου ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Έχει πλήρωμα 150 στρατιωτών, 12 αξιωματικών και 150 πολιτών ναυτικών. Μπορεί να συμβάλει σε εκκενώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ μπορεί να λαμβάνει, να επεξεργάζεται και να μεταδίδει μεγάλες ποσότητες ασφαλών δεδομένων από οποιοδήποτε σημείο της γης. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο σκάφος ήταν το πρώτο πλοίο που φιλοξενούσε και γυναίκες ναυτικούς.

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πρέσβειρας των ΗΠΑ, Τζούλι Φίσερ, οι επισκέψεις στα λιμάνια αποτελούν το κλειδί για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας καθώς και την οικοδόμηση μιας διαρκούς σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου.

Σχετικά νέα

X
Translate »