Επιχειρήσεις

Στα σκαριά ξενοδοχείο στα παράλια Δρομολαξιάς-Μενεού – H περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο, στην ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας «Salt Lake Boutique»

Πηγή: stockwatch.com.cy

Η περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο, στην ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας «Salt Lake Boutique», δυναμικότητας 72 κλινών στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού στην επαρχία Λάρνακας δυναμικότητας 72 κλινών στην τοποθεσία «Παραγιάλια» εντός των ορίων δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και σε απόσταση 3,2 χλμ βορειοδυτικά των οικιστικών πυρήνων του δήμου.

Τα προτεινόμενα τεμάχια είναι παραθαλάσσια και προς τα δυτικά σε πολύ μικρή απόσταση, βρίσκεται η Λίμνη Σορός ενώ τμήμα των τεμαχίων συνολικού εμβαδού 2.998 τ.μ. εμπίπτει μέσα στη ζώνη προστασίας της παραλίας και τμήμα του τεμαχίου συνολικού εμβαδού 485τ.μ. έχει υποστεί διάβρωση. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα χωροθετηθεί εκτός της ζώνης προστασίας της παραλίας.

Τα τεμάχια έχουν συνολικό εμβαδό 6.542τ.μ. και εμπίπτουν σε τουριστική ζώνη με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων να μην ξεπερνά τους τρεις, βρίσκονται σε υψόμετρο 1.5 -2 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και χαρακτηρίζονται από ήπιες κλίσεις περίπου 3% από τη βορειοδυτική πλευρά των τεμαχίων που εφάπτεται του παραλιακού δρόμου.

Το προτεινόμενο έργο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν, θα αποτελείται από ισόγειο χώρο, μεσοπάτωμα, τρεις ορόφους και roof garden. Θα έχει δυναμικότητα 36 δωμάτια / 72 κλίνες και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο υποδοχής, εσωτερικό και εξωτερικό μπαρ, εστιατόρια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κουζίνες, γραφεία, πισίνα εξωτερικού χώρου, Jacuzzi, ισόγειο χώρο στάθμευσης 14 θέσεων εκ των οποίων δύο (2) για ΑμεΑ και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Η τοπιοτέχνηση του εξωτερικού χώρου της ανάπτυξης, θα στοχεύει στην άμβλυνση της συμβατότητας της ανάπτυξης με την ευρύτερη περιοχή, εξασφαλίζοντας οπτική προκάλυψη και απομόνωση του χώρου του έργου. Το έργο θα έχει συνολικό εμβαδό 3.510τ.μ. και η πρόσβαση σε αυτό θα πραγματοποιείται από το δρόμο Μενεού – Περβολιών και ακολούθως από τον παραλιακό δρόμο Φάρου ο οποίος εφάπτεται των τεμαχίων της ανάπτυξης.

Μέσα στα υπό μελέτη τεμάχια, υπάρχει δενδρώδης βλάστηση με τα είδη Acacia saligna και Eucalyptus gomphocephala. Μέσα στο τεμάχιο 26 υπάρχει υφιστάμενη κατοικία συνολικού εμβαδού 220 τ.μ. η οποία θα κατεδαφιστεί.

Για τη θεμελίωση του έργου που θα γίνει με πεδιλόπλακα, θα απαιτηθεί επιφανειακή εκσκαφή βάθους 56-60 εκατοστών.

Τα υπό μελέτη τεμάχια εφάπτονται της προστατευόμενης περιοχής του Δικτύου Natura 2000, Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) και Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) «Αλυκές Λάρνακας, ενώ νοτιοανατολικά βρίσκεται η πλησιέστερη περιοχή Νερών Κολύμβησης με την ονομασία «Ορφανή».

Στα γειτονικά τεμάχια υπάρχουν συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών και σε ακτίνα 1χλμ. υπάρχουν ελεύθερες αδόμητες εκτάσεις, χωράφια, γεωργικές καλλιέργειες, αραιή χαμηλή άγρια βλάστηση, θάμνοι και φρύγανα, ο Ερευνητικός Σταθμός Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, καφεστιατόριο και παραλία με ομπρέλες, κρεβατάκια και άλλες διευκολύνσεις. Το αεροδρόμιο Λάρνακας απέχει περίπου 2.8χλμ βορειοανατολικά των υπό μελέτη τεμαχίων.

Τα έργο θα υδροδοτείται από το τοπικό δίκτυο υδροδότησης του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού.

Η.Ε.

Σχετικά νέα

X
Translate »