Γενική Επικαιρότητα

SOS από Μιχαηλίδου: Ούτε νόμος, ούτε έλεγχος για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

SOS εκπέμπει σε ανακοίνωση η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, αναφορικά με την απουσία νομοθετικού πλαισίου που να διέπει τον έλεγχο, τη λειτουργία και το προσωπικό σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, μέχρι σήμερα εναπόκειται στους ίδιους τους γονείς και στους κηδεμόνες να ελέγξουν τον χώρο, τους εργαζόμενους και τους κανονισμούς ώστε να αποφασίσουν εάν θα στείλουν ή όχι τα παιδιά τους σε μια κατασκήνωση που λειτουργεί από συνδιακαλιστικές οργανώσεις, κόμματα, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, εκκλησιαστικές επιτροπές ή ιδιώτες.

Η κυρία Μιχαηλίδου επισήμανε ότι το θέμα εκκρεμεί από το 2017 όταν πληροφορίες είδαν το “φως” της δημοσιότητας για τη λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων, ωστόσο ουδείς ενδιαφέρθηκε μέχρι στιγμής για επίλυση του προβλήματος και καταρτισμό νομοθεσίας που να ελέγχει τους συγκεκριμένους χώρους. Εξήγησε ότι ο έλεγχος ασκείται από κρατικές υπηρεσίες μόνο για τις εγκαταστάσεις και την υγιεινή σε παιδικές κατασκηνώσεις, χωρίς να υπάρχει έλεγχος για ενδεχόμενο ποινικό μητρώο ενός εργαζομένου. Έφερε ως παράδειγμα καταγγελία που υποβλήθηκε ενώπιον της από γονείς παιδιού που μετέβη σε κατασκήνωση σε σχέση με την συμπεριφορά ομαδάρχη, ο οποίος ήταν επίσης ανήλικος.

Η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι επαναφέρει το θέμα με στόχο την επίλυση του και όχι για να αποτρέψει τους γονείς από το να στείλουν τα παιδιά τους σε μια κατασκήνωση, η οποία συμβάλει στην ψυχαγωγία και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των παιδιών. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι έχει λάβει εγχειρίδιο από Προσκόπους που περιλαμβάνει το πρωτόκολλο λειτουργίας κατασκήνωσης, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ενδεδειγμένο.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού απηύθυνε έκκληση προς εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να ενσκήψουν στο θέμα και να δημιουργήσουν έναν ενιαίο φορέα ελέγχου των παιδικών κατασκηνώσεων και να ρυθμίσουν το θέμα της υποβολής καταγγελιών, σε περίπτωση προβλήματος.

Σχετικά νέα

X
Translate »