Γενικά

Σε θέματα πυρασφάλειας εκπαιδεύτηκε προσωπικό της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη Λιμενική Περιοχή Ζυγίου – Βασιλικού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου για εξοικείωση των λιμενοφυλάκων της Αρχής Λιμένων Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Λιμενική Περιοχή Ζυγίου – Βασιλικού, κατόπιν αιτήματος της Αρχής.

Οι λιμενοφύλακες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, εκπαιδεύτηκαν στη χρήση πυροσβεστήρων, μεθόδων πυροσβέσεως και θεωρίας για τις αιτίες των πυρκαγιών και τρόπους χειρισμού διαφόρων συμβάντων.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης παρουσιάστηκαν σε θεωρητικό επίπεδο, από αρμόδιο του Πυροσβεστικού Σταθμού, οι βασικές παράμετροι που αφορούν στη διαχείριση πυρκαγιών, τα διάφορα είδη πυρκαγιών και μέθοδοι αντιμετώπισής τους, καθώς και μέθοδοι αυτοπροστασίας.

Σημειώνεται ότι σε πρακτικό επίπεδο, έγινε εκπαίδευση στη χρήση πυροσβεστήρων διαφόρων ειδών καθώς και πρακτική εκπαίδευση επί του νέου αυτόνομου συστήματος πυρόσβεσης που απέκτησε πρόσφατα η Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησε, εκ μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου, τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σταθμού Μαρί και τόνισε τη σημασία ύπαρξης του Σταθμού στην ευαίσθητη περιοχή του ενεργειακού κέντρου του Βασιλικού.

Αναφέρεται ακόμη ότι τονίστηκε η αδήριτη ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού της Αρχής που υπηρετεί στη λιμενική περιοχή Ζυγίου-Βασιλικού, σε θέματα πυρασφάλειας και συντονισμού με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και τις αρμόδιες Αρχές για αντιμετώπιση περιστατικών στην εν λόγω περιοχή, στον βαθμό δικαιοδοσίας της κάθε υπηρεσίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »