ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε δύο χρόνια έτοιμο το Πολιτιστικό Πολύ-λειτουργικό Κέντρο του Δήμου Αθηένου

Σε δύο χρόνια αναμένεται να είναι έτοιμο το Πολιτιστικό Πολύ-λειτουργικό Κέντρου του Δήμου Αθηένου που θα στοιχίσει άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, υπογράφηκε η Σύμβαση για την Αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και επαναχρησιμοποίηση της ως Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο – Φάση Α. Τη σύμβαση υπόγραψαν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, με τον Στέλιο Μυλωνά, εκπρόσωπο του επιτυχόντα προσφοροδότη σχετικού ανοικτού διαγωνισμού που προκήρυξε ο Δήμος, την εταιρεία «MILONAS S&N (CONSTRUCTIONS) LTD».

Προστίθεται ότι «το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στα €1.915.678,63  εκτός Φ.Π.Α. και η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης θα είναι 24 μήνες. Το Έργο είναι πολεοδομικό και Δήμος θα καταβάλει το 20% της συνολικής δαπάνης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ενέργειες για Αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και την επαναχρήση της ως Πολιτιστικό Πολυλειτουργικό Κέντρο στην Αθηένου διαρκεί πέραν των 20 ετών. Η υπογραφή της Σύμβασης και η προώθηση του Έργου θα βοηθήσει τον Δημοτικό Πολιτιστικό Όμιλο Αθηένου στις χορωδιακές, θεατρικές και χορευτικές του δραστηριότητες, στο Κέντρο θα στεγαστεί και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ θα υπάρχει καφετέρια για εξυπηρέτηση του κοινού».

Ο Δήμος Αθηένου «ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσωπική παρέμβασή του στην έγκριση του Έργου, καθώς και τους νυν και προηγούμενο Υπουργούς Εσωτερικών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και την ομάδα Μελετητών του Έργου «AA&U For Architecture, Art and Urbanism» για τη βοήθεια τους στην ολοκλήρωση των ενεργειών για υπογραφή της Σύμβασης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »