Εκπαίδευση

“Όχι στο ξεπούλημα των νηπιαγωγείων” φώναξαν δάσκαλοι έξω από το Προεδρικό

Πηγή: alphanews.live

.Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν το απόγευμα δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς διαμαρτυρόμενοι για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης από τα τέσσερα έτη.

Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εμπλέξει στην επέκταση του θεσμού τα ιδιωτικά σχολεία, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης αφού τα δίδακτρα θα καλυπτονται από το κράτος μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

“Όχι στο ξεπούλημα των νηπιαγωγείων”, “Κάτω τα χέρια από την παιδεία” και “Δώστε τα λεφτά για το κτίσιμο σχολείων” είναι μόνο μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν πλακάτ και πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι δάσκαλοι.

llll

Σε ανακοίνωση, η ΠΟΕΔ είχε καλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει για την αναθεώρηση των σχεδιασμών του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης, από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του δημόσιου σχολείου.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν μέλη τόσο των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, όσο και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων που επέδωσαν ψήφισμα στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Ιωσήφ.

Σε γραπτή ανακοίωνση αναφέρει ότι “την ώρα που πραγματοποιείτο η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχαν ήδη απαντηθεί οι ανησυχίες της ΠΟΕΔ κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.”

lll

Η Κυβέρνηση ήταν και παραμένει υποστηρικτής του δημόσιου σχολείου.  Σ’ αυτή την προσπάθεια  για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας καθοριστικοί εταίροι είναι και οι εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη συντελέστηκαν ριζικές αλλαγές στην παιδεία και έγιναν σημαντικές τομές προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις είναι προς όφελος του δημόσιου σχολείου το οποίο η Κυβέρνηση στηρίζει με αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, προώθηση της ψηφιακής και πράσινης εκπαίδευσης κ.α.

Στο Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο», την παρακαταθήκη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις επόμενες γενιές, περιλαμβάνονται για την παιδεία επενδυτικές δράσεις που ξεπερνούν τα 100 εκ. Ευρώ.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/ohi-sto-xepoylima-ton-nipiagogeion-fonaxan-daskaloi-exo-apo-proedriko

Σχετικά νέα

X
Translate »