Breaking News

Εκπαίδευση

ΠτΒ: Στηρίζουμε την ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ενισχύει «την πεποίθηση πως με όραμα, συγκροτημένα πλάνα και συλλογική δουλειά το Πανεπιστήμιο μπορεί να πορευτεί με αισιοδοξία στα επόμενα χρόνια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη χθεσινοβραδινή (19/6) τελετή αποφοίτησης του ΤΕΠΑΚ.

Εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο ακαδημαϊκό και διοικητικό έργο του Πανεπιστημίου, η κα Δημητρίου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εν εξελίξει κατασκευή των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, στην ίδρυση της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο και στον σχεδιασμό για την ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Λάρνακα.

«Σημειώνουμε με ικανοποίηση τα έως σήμερα επιτεύγματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στους κρίσιμους τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας πως «η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, επιβεβαιώνει τις δυνατότητες του Πανεπιστημίου να παράγει και να διαχέει γνώση σε διεθνές επίπεδο».

Παράλληλα, συνέχισε, «η προσπάθεια για τον σχεδιασμό και προσφορά διεθνών και διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών σε τομείς αιχμής διανοίγει νέους ορίζοντες προς όφελος τόσο των φοιτητών όσο και των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου».

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή της για την επικέντρωση του Πανεπιστημίου στα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού των λειτουργιών, της αναβάθμισης της φοιτητικής εμπειρίας και της προαγωγής της ισότητας και των δικαιωμάτων του συνόλου των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Καταλήγοντας, η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τις απόφοιτες και απόφοιτους και τις/τους ευχήθηκε από καρδιάς καλή σταδιοδρομία και επαγγελματική και προσωπική επιτυχία.

Σε ομιλία του, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης,αφού συνεχάρη τους απόφοιτους και απόφοιτες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για όλα όσα πέτυχε το Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας πως «με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση θα πορευτούμε και τα επόμενα χρόνια».

«Το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, τον ΟΚΥΠΥ και την πολιτεία θα επιδιώξουμε να βάλουμε τα σχέδια και το όραμα μας όσον αφορά τη μεγάλη κτηριακή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας στην περιοχή του Παλιού Νοσοκομείου και της Τεχνικής Σχολής (που αποτελούν τον Β΄ πόλο ανάπτυξης) σε πράξη, επιλύοντας έτσι σημαντικότατα προβλήματα στέγης που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο μας στο κέντρο της πόλης», σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους και απόφοιτες, είπε τα εξής : “Συγκεντρωθήκαμε απόψε εδώ για να γιορτάσουμε μια αξιοσημείωτη οδύσσεια – την αποφοίτησή σας. Όπως ο Οδυσσέας, ο οποίος αψήφησε τις καταιγίδες και τα τέρατα του Αιγαίου, έτσι και εσείς έχετε ολοκληρώσει ένα αξιοσημείωτο ταξίδι, γεμάτο απρόβλεπτες προκλήσεις και γνώση που κερδίσατε με κόπο στην πορεία αυτή».

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, οΠρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, κ. Κώστας Γαλαταριώτης, διαβεβαίωσε ότι το ΤΕΠΑΚ κινείται δυναμικά και με εξωστρέφεια, προς επίτευξη των στόχων του, σημειώνοντας πως «το Πανεπιστήμιο προχωρεί τα αναπτυξιακά του πλάνα με τρόπο συγκροτημένο και λελογισμένο».

«Η στήριξη της Πολιτείας αποτελεί για εμάς απαραίτητη προϋπόθεση, για να ενισχύσουμε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας και να απεμπλακούμε πλήρως από ενοικιαζόμενα κτήρια», ανέφερε ο κ. Γαλαταριώτης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης, Πέτρος Χριστοδούλου, είπε πως «σήμερα είναι μια ημέρα γεμάτη συναισθήματα. Μια ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος μιας σημαντικής περιόδου της ζωής μας και την αρχή μιας νέας, γεμάτης υποσχέσεις. Στέκομαι ενώπιόν σας σήμερα, ως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, για να μοιραστώ μαζί σας αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή και να σας εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής, απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας ως επίσης τα βραβεία των Πρωτευσάντων Φοιτητών/ Πρωτευσασών Φοιτητριών κατά Τμήμα/Πτυχίο.

Η αυλαία των τελετών αποφοίτησης πέφτει απόψε με την τελετή αποφοίτησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Σχολής Επιστημών Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ . Μάριου Χαρτσιώτη.

Οι τελετές μεταδίδονται ζωντανά μέσω των επίσημων λογαριασμών του Πανεπιστημίου στο YouTube και στο Facebook.

Σχετικά νέα

X
Translate »