ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Ψευδαίσθηση ασφάλειας και παγίδα οι κυματοθραύστες»: Προειδοποιεί ακτομηχανικός με αφορμή τον πνιγμό δύο 20χρονων κοριτσιών – Εισήγηση για μόνιμα πλωτά σωστικά μέσα

Από το απόγευμα της 18ης Ιουνίου όταν τα φαινομενικά ήρεμα νερά της θαλάσσιας περιοχής Ορόκλινης έγιναν ο τάφος δύο 20χρονων κοριτσιών από τη Σομαλία, στην επιφάνεια ήρθαν δύο σοβαρότατα ζητήματα, τα οποία πρέπει ν’ απασχολήσουν αμέσως τους αρμόδιους. Το πρώτο είναι το πολυσυζητημένο θέμα της στελέχωσης πύργων ναυαγοσωστών αλλά και του ωραρίου τους, το οποίο, σε μια τουριστική χώρα, δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται. Το δεύτερο είναι η ύπαρξη ρευμάτων που συνδυάζεται με απότομη βάθυνση της θάλασσας ανάμεσα στους κυματοθραύστες, σύμφωνα με τους ειδικούς που είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, το οποίο έπρεπε να προειδοποιείται.

Σημειώνεται πως πρόσφατα οι κυματοθραύστες της συγκεκριμένης περιοχής, υποδείχθηκαν από κάποιους εμπειρογνώμονες, ως μία από τις κυριότερες αιτίες της διάβρωσης, που κατέστρεψε μέρος του πεζόδρομου, ενώ άρχισε να ρουφά και χώρους ξενοδοχείου. Ανάμεσα στους επιστήμονες που φωνάζουν εδώ και πολλά χρόνια ώστε να σταματήσει η τοποθέτηση κυματοθραυστών είναι η ακτομηχανικός, δρ Ξένια Λοϊζίδου, η οποία εξήγησε στον «Φ» το φαινόμενο που δημιουργείται ανάμεσά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο PHILENEWS.COM

Σχετικά νέα

X
Translate »