Εκπαίδευση

Πρώτο Παγκύπριο βραβείο για το Γυμνάσιο Βεργίνας στον 9ο Παγκύπριο διαγωνισμό γεωγραφίας

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 08/05/2023 η εκδήλωση του Γεωγραφικού Ομίλου Κύπρου με την επιθεώρηση Γεωγραφίας του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου στην Λευκωσία.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμηθήκαν τα βραβεία και διπλώματα του 9ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Γεωγραφίας. Το Γυμνάσιο Βεργίνας στην Λάρνακα διακρίθηκε με την ΠΡΩΤΗ θέση.

Η μαθητική ομάδα του τμήματος Β2’, Ευρυδίκη Λοϊζου, Μαρία Θεοχάρους, Λένα Νικολάου, Ιωάννα Κασή, Μαριάμ Σεργίου και η συντονίστρια εκπαιδευτικός Φωτεινή Φωτίου (Γεωγράφος) υπέβαλαν μελέτη με θέμα « Η πολιτιστική γεωγραφία της Κύπρου διαχρονικά» .

Η μελέτη είναι διαχωρισμένη σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) πολιτισμικές διαδρομές από την ελεύθερη και την κατεχόμενη Κύπρο μας. Συμπεριλαμβάνει πληροφορίες από το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον του νησιού μας οι οποίες προβάλουν την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την παράδοση μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σύντομη παρουσίαση από την μαθητική ομάδα και με τον συντονισμό της εκπαιδευτικού πρόβαλε τα κυριότερα ευρήματα της μελέτης. Η μαθητική ομάδα έλαβε το χρηματικό ποσό των 100 (ΕΚΑΤΟ) ευρώ το οποίο θα δωρίσει σε Ίδρυμα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η εκπαιδευτικός δηλώνει ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της μελέτης. Τελικά οι κόποι αμείβονται και η επιστήμη της Γεωγραφίας κάνει για ΠΕΜΠΤΗ συνεχόμενη σχολική χρονιά περήφανο το σχολείο αφού τα τελευταία χρόνια η σχολική μονάδα βραβεύεται διαρκώς. Στόχος είναι, οι μαθητές να δραστηριοποιούνται και πέρα της διδακτέας ύλης και να μαθαίνουν για τον τόπο τους.

Φωτεινή Φωτίου

Επιστήμονας Γεωγραφίας

Σχετικά νέα

X
Translate »