Αθλητικά Νέα

Πρωταθλήτρια η γυναικεία ομάδα χειροσφαίρισης της «Ένωσης Νεολαίας Αθηαίνου» ΕΝΑ (Φώτο)

H γυναικεία ομάδα χειροσφαίρισης της «Ένωσης Νεολαίας Αθηαίνου», (ΕΝΑ) πρόσφατα έδωσε στην έδρα της τον τελευταίο της αγώνα πρωταθλήματος, νικώντας άνετα την ομάδα του Πανελλήνιου. Ο αγώνας ήταν χωρίς σημασία, αφού η ομάδα της ΕΝΑ είχε ήδη αναδειχθεί πανάξια πρωταθλήτρια.

Μετά το τέλος του αγώνα έγινε η απονομή αναμνηστικών μεταλλίων στις πρωταθλήτριες, καθώς και του τροπαίου της πρωταθλήτριας στην αρχηγό της ομάδας κ. Πάνη Φιάκκου, από τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Στρατηγό κ. Χαράλαμπο Λόττα, παρουσία πλήθους οπαδών της ομάδας ΕΝΑ.

Πριν την απονομή ο Δήμαρχος Αθηένου, αφού συνεχάρη την ομάδα χειροσφαίρισης της ΕΝΑ που κατέκτησε με σχετική άνεση το πρωτάθλημα, ανέφερε ότι η ομάδα, κάνοντας μεγάλες θυσίες, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα για 2η συνεχόμενη χρονιά, ενώ πρωταγωνιστεί και βρίσκεται στην 1η ή στη 2η θέση όλα τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα διατηρεί ακαδημίες U13, U15, U17 και U19, που κρατούν τις νεαρές Αθηενίτισσες στο άθλημα, ενώ διαπρέπουν κάθε χρόνο κατακτώντας το αντίστοιχο τρόπαιο της ηλικίας τους. Αυτό τόνισε είναι ένα τεράστιο επίτευγμα της ομάδας ΕΝΑ, η οποία δραστηριοποιείται στην πιο ακριτική περιοχή της Κύπρου και για να έχει αυτά τα αποτελέσματα σπαταλά αρκετά λεφτά, χωρίς να έχει βοήθεια από πουθενά.

Γι’ αυτό κάλεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, τον ΚΟΑ και την Ομοσπονδία Χειρισφαίρισης να δουν το θέμα και να έρθουν αρωγοί με χρηματική βοήθεια προς το ακριτικό σωματείο της Αθηένου, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει αυτά που κάνει.

Μετά την απονομή και σε κλίμα ευφορίας οι χειροσφαιρίστριες της ομάδας ΕΝΑ απόλαυσαν με την καρδιά τους την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος γυναικών.

Σχετικά νέα

X
Translate »