Αναπτυξιακά Έργα

Πράσινο φως από το Τμήμα Περιβάλλοντος για τη μεγάλη επένδυση των Φοινικούδων

Πηγή: inbusinessnews.com.cy

Το πράσινο φως άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την ανέγερση δύο πολυώροφων κτηρίων και ξενοδοχείων πέντε και τεσσάρων αστέρων της εταιρείας “Lanomex Co Ltd”, στη Λάρνακα.

Όπως αναφέρεται στη γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, στην αρχική του μορφή το έργο “Larnaca Tower” αφορούσε τη κατασκευή και λειτουργία ενός δεκαώροφου πεντάστερου ξενοδοχείου και ενός οικιστικού κτηρίου 30 ορόφων, ενώ για τις δυο μονάδες προνοούνταν κατασκευές υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Ωστόσο, το υπό εξέταση έργο στη μορφή που τελικά διαμορφώθηκε, αφορά πλέον στην κατασκευή και λειτουργία δύο παρόμοιων πολυώροφων κτηρίων, δηλαδή από τη μία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δέκα ορόφων με 100 δωμάτια και από την άλλη ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, 30 ορόφων με 270 δωμάτια.

Σημειώνεται ότι αφαιρέθηκαν οι υπόγειοι χώροι στάθμευσης και στη τελική του μορφή το έργο θα διαθέτει 204 θέσεις στάθμευσης αντί 412 με βάση τον αρχικό σχεδιασμό.

Το έργο θα ανεγερθεί ανατολικά της οικιστικής περιοχής της Λάρνακας και πιο συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή των Φοινικούδων.

lanomexpentasteroperioxi

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον ευρύτερο χώρο ανέγερσης του έργου υπάρχουν κτήρια και εγκαταστάσεις, όπως εστιατόρια, μαγαζιά κ.α., τα οποία θα απαιτηθεί να κατεδαφιστούν εξ ολοκλήρου.

Σύμφωνα με την πρόσφατη γνωμοδότηση του Τμήματος Περιβάλλοντος, το έργο ως ενιαία μονάδα, συνολικά θα διαθέτει:

Κτήριο Α: Πολυτελές πολυώροφο ξενοδοχείο πέντε αστέρων με: 
100 δωμάτια
Αίθουσα πολλαπλής χρήσης
Εστιατόρια/κουζίνες/bar
Αποθηκευτικούς χώρους
Χώρο υποδοχής και αναμονής
Γραφεία ξενοδοχείου
Τουαλέτες
Δύο πισίνες
Γυμναστήριο

Κτήριο Β: Πολυώροφο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με: 270 δωμάτια 
Γραφεία
Δύο πισίνες και κέντρο ευεξίας
Γυμναστήριο
Αποθηκευτικούς χώρους
Χώρο υποδοχής
Εστιατόρια και Bar
Κουζίνες
Κήπους
Αίθουσα τελετών και δεξιώσεων.

Σχετικά νέα

X
Translate »